Gerçek sınav, gerçek mekan

Sınav Dergisi Dershaneleri, YGS öncesinde stres yönetimi ve heyecan kontrolü amaçlı YGS denemesini Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. Yaklaşık 8 bin öğrencinin katıldığı sınavda, bina girişlerindeki aramalar ÖSYM’nin belirlediği resmi koşullara uygun olarak yapıldı. Cep telefonu, dijital saat, kalem, silgi ve çanta gibi pek çok malzeme sınav salonlarına sokulmazken, öğrencilerin su şişelerindeki etiketlerde çıkartıldı.

Sınav Dergisi Dershaneleri Bursa Genel Müdürü Özkan Barbak, gerçek YGS öncesi öğrencilerin böyle bir deneme sınavına girmesinin heyecan kontrolü anlamında çok etkili olduğunu söyledi.

Sınav salonlarında isim ve sıra numaralarına göre hazırlanan optik formlar, kalem-silgi ve şekerleri hazır bekleyen öğrenciler, 1 Nisan’da girecekleri YGS’ye birebir hazırlanma fırsatı buldu. Üniversite bahçesinde çocuklarını bekleyen ailelerin de gerçek sınava geliyormuşçasına heyecanlı oldukları gözlendi. Dantel ören ya da Yasin okuyan annelerle okul bahçesinde volta atan babalar renkli görüntüler oluşturdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.