“Gençlik Yürüyüşü”ne davetlisiniz!

Yeni yönetmeliğin bayramlarda siyasi parti, sendika ve odaların Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasını ve bir dakikalık saygı duruşunu kaldırmasını protesto eden Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi Başkanı Haluk Aka, CHP İlçe Başkanı Mümin Ereselli, MHP İlçe Başkanı Fevzi Kahraman, DSP İlçe Başkanı Nuri Uzel, DP İlçe Başkanı M.Ali Köfteci ve HAS Parti İlçe Başkanı İsmail Yozgat, kurdukları komisyonla 19 Mayıs coşkusunu halkla paylaşmak istediklerini duyurdu. Gençlik Yürüyüşü’nün bugün saat 18.00’de Balık Hali önünden başlayıp, Atatürk Anıtı’nda son bulacağı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan tertip komitesi; “Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü kabul edilen bu günü Türk milleti bayram olarak kabul etmiştir. Ata’mız da bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. Her 19 Mayıs’ta gençlerimiz Ata’sına ve Cumhuriyete bağlılığını göstermek amacıyla stadyumları doldurarak hazırladıkları programları büyük bir coşku içerisinde halkımızla paylaşır ve bu coşku hepimizin göğsünü kabartırdı.

Bu günde gençlerimiz Atatük’e ve Cumhuriyet’e bağlılığını gür bir sesle haykırırdı.

Bu yıl ise kutlamaları çok basite indirerek (saygı duruşu ve siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin çelenk sunumunun kaldırılması) stad gösterileri ve Atatürk Anıtı önündeki kutlamalara gençlerimizi ve halkımızı katmaması hepimizi üzmüştür. Böyle bir kutlama şeklini kabul etmediğimizi haykırıyoruz.

Milli birlik ve bütünlüğümüzü pekiştiren milli bayramlarımızı geçmişte olduğu gibi bugün de gençlerimiz ve halkımızla el ele coşku içinde kutlamak; Ata’mızı anıp onun çizdiği aydınlık yolda yürüdüğümüzü göstermek istiyoruz.

19 Mayıs coşkusunu gençlerimiz ve halkımızla paylaşmak amacıyla aldığımız resmi izin doğrultusunda saat 18.00’de Balık Hali önünde toplanarak, Atatürk Anıtı önüne kadar Gençlik Yürüyüşü yapmak istiyoruz. Tüm gençlerimizi ve halkımızı bu coşkuya katılmaya davet ediyoruz. Ne Mutlu Türk’üm diyene!” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.