GENÇLİK ŞÖLENİ HEYECANI!

19 Mayıs’ın 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen ‘Gençlik Şöleni’, dün Karacabey’deki okulların katılımıyla yapıldı. Dayı Karacabey Anadolu Lisesi tarafından başarıyla hazırlanan ve tüm okulların katılımıyla düzenlenen “19 Mayıs 100. yıl kutlamaları Gençlik Şöleni”, Dayı Karacabey Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan Gençlik Şöleni’ne, Kaymakam Yusuf Gökhan Yolcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Sağlam, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Gençlik Şöleni, Dayı Karacabey Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Akbaba’nın açılış konuşmasıyla start aldı. Türk milletinin şanlı tarihini gençlere her daim anlatmak zorunda olduklarını vurgulayan Akbaba, şunları kaydetti: “Millet olarak uzun ve zorlu tarihimiz içinde pek çok önemli mücadele ve zaferimiz vardır. Ancak bunlar arasında çok ayrı ve anlamlı bir yeri olan bir başlangıç adımı vardır ki, bugünün mana ve öneminin iyi kavranması gerekmektedir. Necip milletimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı yıllarında vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ve bekası uğruna gösterdiği kahramanlığı ve yaşananların milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde gelecek nesillere aktarılması, vatan sevgisi ve şehitlik konularındaki farkındalığın arttırılması amacıyla tarihe iz bırakan bu şanlı mücadeleyi anmak ve anlatmak milli sorumluluğumuzdur.
Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Mayıs’ta İstanbul’dan yola çıkarak, 19 Mayıs’ta Samsun’a ulaşmasının 100. yılı olması nedeniyle ülkemizin her sathında milli mücadelenin 100. yılı coşkulu bir şekilde kutlanacaktır. Tarihimizi, milletçe elde ettiğimiz büyük ve onurlu başarıları bilmek bizim için iki ayrı nedenle büyük önem taşımaktadır; bir taraftan geçmişimizde övünç duyup ecdadımızın her türlü güçlük ve sıkıntıyı nasıl açtığını kavramak, diğer taraftan omuzlarımızdaki yükün ağırlığını, sorumluluklarımızın büyüklüğünü görmek, hissetmek ve ona göre çalışmaktır. Dolayısıyla geçmişten hareketle, geleceğe yönelik doğru değerlendirmeler yapmak ve hedefler koyabilmek için tarihimizi bilmek ve anlamak mecburiyetimiz vardır.
Bu güzel ortamın hazırlanmasında bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakam’ımıza Belediye Başkanı’mıza, Milli Eğitim Müdürü’müze, kurum müdürlerimize, öğretmen arkadaşlarıma ve tabii ki sevgili öğrencilerime teşekkür ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, milli mücadele kahramanlarımızı, gazilerimizi, aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum.”

Ardından Gençlik Şöleni, Karacabey Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi gösterisiyle devam etti. Daha sonra 19 Mayıs ve Edebiyat Sokağı’nın açılışıyla süren Gençlik Şöleni, geleneksel Türk sporları gösterisi, Karacabey Gençlik Spor Müdürlüğü güreşçilerinin gösterisi ve Karacabey Anadolu Lisesi müzik grubu konseriyle devam etti.
Her okuldan 10 kişilik grubun katılımıyla gerçekleştirilen stafet oyunlarıyla öğrenciler güzel zamanlar geçirirken, ardından Gençlik Şöleni mangala oyunları ilçe final müsabakasıyla sürdü.
Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müzik grubunun konseriyle coşan öğrenciler, daha sonra Sokak Basketbolu final maçıyla heyecanlı anlara ortak oldular.
Birbirinden güzel etkinliklerle devam eden Gençlik Şöleni, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “100. yıl” temalı fotoğraf sergisi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Karacabey’den Samsun’a” konulu robot sergisinin açılışıyla sürdü.
İzleyenlerden tam not alan Şölen, kort tenisi gösteri maçı ve ardından düzenlenen Dayı Karacabey Anadolu Lisesi müzik grubu konseriyle sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.