Gaziler unutulmayacak!

Emrah KIZILKAYA

Karacabey Kaymakamlığı, “Gaziler Günü” nedeniyle kutlama programı düzenleyecek.

Bugün saat 10.00’da başlayacak olan “Gaziler Günü” programında, ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapılacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün önemini belirten bir konuşma gerçekleştirilecek.
Gazilerin vatan savunması için verdikleri büyük mücadeleye dikkat çeken Kaymakam Ahmet Yurtseven, “Gazilerimiz, tarihte övünç duyduğumuz kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak yer almıştır. Şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları azim ve kararlılık ulusal varlığımızın güvencesi olmuştur.
Tarih boyunca verilen savaşlarda olduğu gibi Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Kore Savaşı’nda, Kıbrıs Barış Harekatı’nda ve terörle mücadele sırasında gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerin yakınları ile hayatlarını ortaya koyarak kahramanca mücadele eden gazilerimiz, Türk milletine bırakılmış en kutsal emanetlerdir. Bu kutsal emanete gereken değeri vermek en temel vazifelerimizdendir. Bu duygu ve düşüncelerle; gazilerimizin Gaziler Günü´nü kutluyor ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Ali Özkan, “Yurdumuzun topraklarını korumak ve savunmak için üstün bir cesaret örneği göstererek en güç koşullar altında bile canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehit ve gazilerimiz her zaman onur kaynağımız olmuştur. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi saygıyla anıyor, hayatta olanlara minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.