Gaziler unutulmadı! Onlara minnettarız…

Karacabey’de “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenledi. Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen kutlama etkinliğine Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Askerlik Şube Başkanı Per. Kd. Bçvş. Hüseyin Bekdemir, Belediye Başkan Vekili Faruk Türe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Karacabeyli Gaziler, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasiler, askeri erkan, emniyet güçleri, zabıta ekipleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı’nın, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile tören devam etti.

Karacabey Askerlik Şube Başkanı Per. Kd. Bçvş. Hüseyin Bekdemir ise duygularını şöyle ifade etti; “Milletimizi birbirine bağlayan değerlerin başında adını altın harflerle tarihe yazılan kahramanlıklar toprak, bayrak ve vatan uğruna verilen canlardır. Sizler feda ettiğiniz gözünüz, bacağınız, kolunuz ile bu değerleri yaşayan gurur abidelerimizsiniz. Yüce Türk Ulusu sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Bugün mili mücadele sonrası kazanılan büyük zaferin mimarisi Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından gazilik unvanının verildiği günün 99. yıldönümüdür. Sakarya Meydan Muharebesi kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından alınan karar ile Gazi Paşaya Gazilik rütbesi verilmiştir. 2002 senesinde çıkarılan yasa ile 19 Eylül Gaziler Günü olarak ilan edilmiştir. Bu vesileyle, bugüne kadar bu kutsal mücadeleyi onurlu bir şekilde yapan kahraman gazilerimizin Gaziler Gününü kutluyorum”.

Tören, Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu’nun makamında gazilerimizi ağırlamasıyla sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.