“Gazi ve şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız”

Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi, önceki gün kutlanan Gaziler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. ADD Şube Başkanı Haluk Aka, “Laik-Demokratik Cumhuriyet rejimini ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak uğruna mücadele veren gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.
Bu ülke uğruna can veren şehitleri ve canını ortaya koyan gazileri hiçbir zaman unutmayacaklarını vurgulayan ADD Karacabey Şube Başkanı Haluk Aka, şunları kaydetti:
“Milli Mücadele; işgalci emperyalist devletlere, İstanbul Hükümeti ve onların destekçilerine karşı topyekûn verilmiştir. Milli Mücadele, Türk Ulusu’nun bağımsız yaşama kararlılığının ve inancının adıdır. Türk Milleti’nin bu kararlılığı bütün mazlum uluslara örnek olmuş, ilham vermiştir. Hiç şüphesiz ki Milli Mücadele’mizin Büyük Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Tek Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır.” sözleriyle başlattığı ve zaferle sonuçlandırdığı Sakarya Savaşı’ndan sonra 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından çıkarılan bir kanunla kendisine Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilmiştir.
Tek Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dahice taktikleriyle yendiği emperyalist güçlerin, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk Milleti’ne karşı planladığı oyunları bitmemiştir. Emperyalist güçlerce beslenen çeşitli terör gruplarının Cumhuriyet rejimine ve vatanımızın milletiyle bölünmez bütünlüğüne yönelik hain saldırılarının sürdüğünü şu günlerde de yaşayarak görmekteyiz. Laik-demokratik Cumhuriyet rejimini ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak uğruna mücadele veren gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
“Önce Vatan” diyerek canlarını veren şehitlerimizi minnetle, rahmetle anıyoruz. Gazilik unvanının verilişinin 97. yıl dönümünde Tek Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve Atatürk’ün izinden giderek canlarını veren tüm devrim ve demokrasi şehitlerimize bağlılıklarımızı bir kez daha haykırıyoruz. Onların mücadelesi ve ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.