Elektrikçilere bilgilendirme semineri

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası mesleki bilgilendirme seminerleri kapsamında “Elektrik Tesislerindeki Topraklama Sistemlerinde Doğru Bilinen Yanlışlar” konulu bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.
Elektrik Yüksek Mühendisi Taner İriz sunumuyla gerçekleştirilen seminere elektrikçi üyelerimiz, üye firmalarımızın elektrik mühendisleri ile elektrik bölümü çalışanları, ilçemizde faaliyet gösteren elektrikçiler ve Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Karacabey yetkilileri katılım sağladı.
Seminerde katılımcılara topraklama hakkında genel bilgiler, topraklamada kullanılan materyallerin birbirleriyle etkileşimleri, topraklama sistemlerinin Türkiye ve Dünyadaki örnekleri ve birbirleri ile karşılaştırmaları, inşaatlarda kullanılan elektrik tesisatları, elektrik çarpması – direk temas, dolaylı temas, dağıtım şebeke tipleri, dağıtım şebekesinde topraklama tipleri, elektriksel güvenlikte dağıtım şebekesinin önemi, hukuksal sorumluluklar, ülkemizdeki bilirkişilik uygulaması ve düzenlenen raporlar, yüksek gerilim tesislerinde topraklama ile ilgili hesaplamalar örneklerle açıklandı.
Gerçekleştirilen seminerde elektrik konusundaki mevcut mevzuat ve yapılması planlanan değişiklikler de katılımcılarla paylaşılırken, seminer katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.