“Gazi Mustafa Kemal’e iftira tutmaz”

Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi Başkanı Haluk Aka, bir televizyon kanalında yayınlanan programda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli şahsiyetlerinden Prof. Dr. Afet İnan’a yönelik hakaret ve iftiralarda bulunulmasını kınadı ve iftira hakkında ADD nezdinde suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e karşı son zamanlarda iftiraların arttığına dikkat çeken Aka, “Hiçbir iftira Atatürk’e tutmaz” dedi.
Bu kişiler ile bu programın yayınlanmasına izin veren televizyon kanalının suç işlediğine vurgu yapan Aka, şu ifadelere yer verdi: “Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına dil uzatan ve sadece onun değil, Yüce Türk Ulusu’nun manevi kızı olan, Türk Tarihçisi. Prof. Dr. Afet İnan hakkında mesnetsiz ve alçakça söz ve iftiralarda bulunan kendini bilmez kişiler, alenen suç işlemişlerdir. Atatürk’ü seven ve onun ilkeleri, devrimleri, idealleri peşinde koşan insanları kasten yaralayan, üzen, rencide eden bu kişiler, bir taraftan da Atatürk’ü incitmeyi, küçük düşürmeyi, yıpratmayı ve bu suretle hakaret etmeyi, bir yandan da Yüce Türk Milleti’nin değerlerini yok etmeyi amaçlamaktadırlar.
Bunun tek adı vardır o da “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suretiyle bölmektir.” Bu kişiler ve TV kanalı, Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ederek Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı, 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’u ve Türk Ceza Kanunu’nu ihlal etmişlerdir. Suç işleyen, sadece iftiracı bu zat değildir, aynı zaman da bu kişilerin iftiralarını yayınlayan televizyon kanalı da sorumlularıdır. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, bu alçakça olayı gerçekleştiren bu kişiler ve televizyon kanalının hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını sağlamak amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.