Atatürk’lü öğrencilerin civcivleri!

Karacabey Atatürk İlkokulu öğretici ve anlamlı bir proje gerçekleştirdi.
Fen Bilimleri 3. ve 4. sınıflardaki Canlılar Dünyasına Yolculuk & Canlılar ve Hayat Ünitesi konularını öğrencilerin daha iyi anlayabilmeleri ve burada öğrendiklerini diğer derslerle de uygulayabilmeleri, yaparak, yaşayarak ve beceri kazanarak öğrenim gerçekleştirmeleri için okulda Kuluçka Makinesi ile civciv çıkarıldı.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Bu proje/etkinlik ile öğrenciler; bir canlının dünyaya gelme anını yumurtadan çıkan civcivi izleyerek kalıcı bir öğrenme gerçekleştirdiler. Tohumların (embriyo) uygun ortam oluşturulduğunda canlılık özelliği gösterdiğini fark ettiler. Okulda bir canlı yetiştirerek sorumluluk duygusu kazandılar.
Diğer derslerle ilişkilendirilmesi
Türkçe: Yönerge doğrultusunda süreci gözlemler. Gözlemlerini sözlü ve yazılı ifade eder.
Sosyal Bilgiler: Teknolojik gelişmeler hayatımızı kolaylaştırır. (Kuluçka Makinesi) Ortam sıcaklığını termometreden okur.
Matematik: Yumurtadan çıkan civciv sayısı kesirle ifade edilir. 51/60 (Altmışta elli bir çıktı.) 0,85 (Civcivlerin yumurtadan çıkma oranı sıfır tam yüzde seksen beş gibi.)”
Projenin sonuç sunumu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Medeni Buğra ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Projelerden Sorumlu Koordinatörü Hasene Gündoğdu’nun da katılımıyla veli, öğretmen ve öğrencilere yapıldı.
Projenin öğrencilerin öğrenmelerine büyük katkı sağladığını belirten Okul Müdürü Şaban Vural, kalıcı öğrenmeleri amaçlayan bu projelerin devam edeceğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.