Gazetecinin ekonomik ve sosyal olanakları sağlanmalıdır!

HAS Parti İlçe Başkanı İsmail Yozgat’tan anlamlı açıklama:

Yozgat, “Gazetecilere ekonomik ve sosyal olanaklar sağlayan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı Yasa'nın kabulü nedeniyle ilan edilen ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz” dedi.

Demokrasinin temel unsurlarından biri olan basının kamuoyunu bilgilendirme ve aydınlatmasının yanı sıra, vatandaş ve kamu kurumları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olduğunu dile getiren Yozgat, toplumun eğitilmesi ve düşünce dünyasının zenginleştirmesi bakımından da gazetecinin çok önemli bir rol üstlendiğine dikkat çekti.

HAS Parti İlçe Başkanı İsmail Yozgat şunları söyledi; “Günümüzün en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her koşulda görevlerinin peşinden koşan gazeteciler, doğal olarak birçok zorlukla karşı karşıya bulunmaktadır. O nedenle gazetecilerin ekonomik ve sosyal olanakları konusu büyük önem taşımaktadır. Yönetimle halkın arasında bağlantı kuran, bilgi akışını sağlayan, toplumsal varoluşta yaşanılan tüm ayrıntıları her bireye eşit olarak ulaştıran basın camiamız, toplumun en önemli nesnel gerçekliğidir. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Basın bir milletin müşterek sesidir’ ilkesinden hareketle, basın ahlak esasları çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basın mensuplarımızın bu anlamlı gününü kutlar, sağlık ve başarılı bir yaşam sürmelerini dilerim. Görevleri başında hayatını kaybeden gazetecilere de Allah'tan rahmet dilerim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.