Gazetecilik adına önemli bir hata!

Karacabey Adalet ve Kalkınma Partisi Başkanlığı, ilçedeki bir yerel gazetede kaleme alınan, “Olmadı Sayın Başhekimim” başlıklı köşe yazısında belirtilenlerin gazetecilik adına önemli hata olduğunu duyurdu.
Karacabey Devlet Hastanesi ile ilgili önceki gün yayımlanan bir haberin AKP İlçe Başkanlığı tarafından gönderildiği belirtilen köşe yazısının yanlış olduğu açıklandı.
Söz konusu haberin “AK Parti İlçe Başkanlığı Basın Bürosu” tarafından değil, özel bir mail adresiyle gönderildiğine dikkat çeken açıklamada, şu görüşlere yer verildi; “19 Şubat 2013 tarih'li Yörem Gazetesinin H.D. imzalı ve “Olmadı Sayın Başhekimim” başlığı ile yayınlanan köşe yazısında; AK Parti İlçe Başkanlığımızın adı geçmektedir. Ekteki dokümanlardan da anlaşılacağı üzere, gazetecilik adına önemli bir hataya imza atıldığı kanaatindeyiz.
Söz konusu hastane haberi, Basın Büromuzdan servis edilmemiştir. İlçe Başkanlığımız Basın Bürosundan servis edilen haberlerde; mutlaka, “AK Parti Karacabey İlçe Başkanlığı Basın Bürosu” ibaresi yer almaktadır. Partimiz tarafından gönderilen maillerde alıcıların ve yerel gazetelerin yanı sıra İlçe Başkanlığımız yöneticilerinin de mail adresleri yer almaktadır.
    Ekte yer alan mail fotoğraflarından da anlaşılacağı üzere İlçe Başkanlığımızın söz konusu haber ile yakından uzaktan herhangi bir ilgisinin bulunmadığı kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.