“Gazeteciler Günü” ziyaretleri yoğunlaştı!

Meltem, 57’si yaşanan “Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle 10 Ocak’ta yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. İlçe yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve bir çok okurumuz gazetemize bizzat gelerek anlamlı günü kutlama nezaketi gösterdi. Bir çok okurumuz da çiçek göndererek, mail yoluyla, ya da telefonla duygularımıza ortak olduklarını hissettirdi ve Meltem çalışanlarını onurlandırdı.
1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında iyileştirme getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi üzerine 9 gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca yayım yapmama kararı aldı. Bu gelişme üzerine çalışan gazeteciler, 10 Ocak 1961 günü basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla yürüyüş düzenledi. Gazeteciler, patronların boykot kararı karşısında, sendika öncülüğünde, “BASIN” adıyla 11-12-13 Ocak 1961 tarihlerinde kendi gazetelerini yayımladı. O tarihten sonra 10 Ocak, “Çalışan Gazetecilerin Bayramı” olarak kutlanmaya başlandı.
1971 yılındaki 12 Mart müdahalesiyle çalışan gazetecilerin hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, “Bayram” olmaktan çıkarıldı. Daha sonra da, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılır oldu.
“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle ziyaretçi akınına uğrayan Meltem Gazetesi sahibi İbrahim Bursalı, Türkiye’nin içinde bulunduğu antidemokratik sürece dikkat çekerek, “Basın özgürlüğü yoksa, demokrasi de yoktur” dedi. Bursalı, anlamlı günde Meltem’i yalnız bırakmayan, bizzat gelerek, çiçek göndererek, telefonla ya da internet aracılığı güzel duygularını paylaşma nezaketi gösteren tüm okurlara teşekkür etti.
GAZETECİLER GÜNÜ NEDENİYLE KİM NE DEDİ?
KTB: Basın demokrasinin temel taşıdır
İlk ziyaretimizi gerçekleştiren Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bertan, Meclis Başkanı Halit Elbir ile Genel Sekreter İbrahim Temel oldu.
Murat Bertan, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarının en başında yer aldığını belirtti. Bertan, “Kamuoyunu doğru, tarafsız ve ilkeli bir şekilde bilgilendiren gazeteciler yaşadıkları toplumlarda önemli bir misyon ve sorumluluk üstlenmektedir. Gazeteciler, mesleklerini mesai mefhumu gözetmeksizin, gece-gündüz demeden zor şartlarda büyük bir fedakârlık içerisinde yerine getirmektedir. Basın çalışanlarımıza müteşekkir olduğumuzu belirtmek isterim. Temennimiz gazetecilerin hayatlarını hak ettikleri uluslararası standartlarda yaşamaları ve ihtiyaç duydukları sosyal haklara kavuşmasıdır. Bu vesileyle basın çalışanlarımızın gününü kutlar, meslek hayatlarında başarı dolu nice yıllar dilerim” dedi.
KTSO: Basın halkın sesidir
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Meltem’i ziyaret eden Başkan Güncü, “Demokratik toplumları ayakta tutan en önemli unsurlardan başında özgür basın gelir. Basın mensupları hal adına gözlem yapar. Haber niteliği taşıyan gelişmeleri ise özgür iradesi ile kamuoyunun bilgisine aktarır. Bu kutsal görevi yerine getirirken, yeri geldiğinde canlarını bile ortaya koymaktan çekinmemektedir. Özgür ve tarafsız bir basın; şeffaf ve demokratik toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biridir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir. Bu duygular içinde, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü içtenlikle kutluyorum” dedi.
MHP: Basın, gözümüz ve kulağımızdır
Meltem Gazetesi’ni ziyaret ederek “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlayan Hüseyin Erol başkanlığındaki MHP İlçe yöneticileri başarı dileklerini paylaştı.
MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, “İlçemizde olup biteni basın vasıtasıyla öğreniyoruz. Güçlü bir yerel basına sahip olduğumuzu düşünüyoruz.. Ayrıca bilgilendirme ve faaliyetlerimizin kamuoyuna yansıtılması açısından gazetelerin ve gazetecilerin varlığı Karacabey için büyük şanstır. Basın demokrasinin önde gelen vazgeçilmez değeridir. Basın toplumun gözü, kulağı ve dilidir. Evimizin önünü temiz tutma anlayışından hareket edecek olursak, uyarıcı, aydınlatıcı, olayları anında okuyucuya ileten güçlü bir yerel basınımız var. Karacabey’in bu konuda diğer ilçelere oranla avantajlı olduğunu düşünüyoruz. Gazeteci, özveriyle çalışır ve ülkemizin çıkarlarını gözeterek vatandaşın haber alma hakkını kullandırır. Kalemini satmayan, vatan ve millet yolunda yürüyen, dürüst, tarafsız çalışan tüm gazetecilerin gazeteciler gününü içtenlikle kutlarız” dedi.
CHP: Basın özgürlüğü iktidarın işgali altındadır
CHP Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi ve yönetim kurulu üyeleri “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla Meltem’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Çiftçi, “Gelinen noktada basın özgürlüğü yoktur. Bu nedenle bir çok yurtsever gazeteci cezaevlerinde çürütülmektedir. Yandaş gazeteciliğin öne çıktığı bu gün ülkemizde basın özgürlüğü iktidarın işgali altındadır” dedi.
Çiftçi, “Demokrasilerde, yasama, yürütme ve yargı kuvvetlerinin karşısında, onları gözetleyen ve kamu adına denetleyen gazeteci-basın tartışmasız öneme sahiptir. Halkın tarafsız haber almasını sağlayan, kamuoyunu bilgilendirirken bilinçlendiren gazetecilik bu anlamıyla kutsal bir görevdir. Demokratik ve özgür bir ülkenin vazgeçilmez aktörleri dürüst ve tutarlı gazetecilerdir. Toplumun gözü, kulağı ve vicdanı konumunda olan basın, demokrasinin, özgürlüklerin güçlenmesinde ve gelişmesinde en etkili araçlardan biridir. Ancak medyanın baskı altında kaldığı ve sansürün en ağırını yaşadığı bir süreçten geçiyoruz. Türkiye’de demokrasiden ve özgürlükçü bir tablodan söz etmek mümkün değildir. Doğru haber alma özgürlüğü engellenmekte, ifade özgürlüğünü savunan muhalif gazete ve gazetecilere yönelik baskı günden güne artmaktadır. Basın-yayın kuruluşlarında, internette, medyanın diğer alanlarında görev yapan gazetecilerin; çalışma, yazma, çizme, haber yapma, fikir üretme özgürlüklerinin korunacağı, özellikle Anadolu’nun sesi yerel basının imkan ve kabiliyetlerinin güçlendirildiği günler görmek dileğiyle çalışan, çalışamayan gazetecilerimizin ve basın emekçilerimizin 10 Ocak Günü’nü kutluyorum, sadece gazetecilik yaptıkları için, demir parmaklıklar arkasına gönderilen gazetecilerimizin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını diliyorum” diye konuştu.
AK Parti: Basın milletin müşterek sesidir
Adalet ve Kalkınma Partisi Karacabey İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, ana kademe Tanıtım ve Medya Başkanı Furkan Yolyapan, Yardımcısı Oray Üsküdar, Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri Filiz Özsu ve Nazmiye Us ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Meltem’i yalnız bırakmayanlar arasındaydı.
AK Parti Kadın Kolları yöneticileri, Karacabey’de, gazetelerin ve gazetecilerin özgürce yayın yaptığını ve halkın sesi olma konusunda görevlerini başarıyla yürüttüklerini ileri sürdü.
Kamuoyunun haber alma hakkını özveriyle görev yaparak kullandırmaya çalışan yerel medya çalışanları çok önemli bir görev yürütmektedir.
Meltem Gazetesi’nin ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan AK Parti Kadın Kolları yöneticileri, “Halkın doğru zamanda, doğru bilgiye ulaşması ve toplumsal farkındalığın arttırılması yolunda en etkili araç basındır, yani gazetecidir. Özveri ile görev yapan gazetecilere ne kadar teşekkür etsek azdır. İlçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine gazetecilerimiz öncülük etmektedir.
Gündeme taşıdıkları konularla Karacabey’in kalkınmasına katkı sağlayan değerli gazetecilerimizin özel günlerini kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anarız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.