Gazete Bursa

Beş yıldır haftalık yayımlanan Gazete Bursa, bu günden itibaren günlük çıkacak. Alt yapı hazırlığı biraz uzun sürdü denilebilir. Ancak beş yılda kazanılan deneyim çok önemli, göz ardı edilmemeli. Anlayacağınız kervan vites yükseltti. Bursa’nın yürekli kalemleriyle yeni bir süreç başlattı.
Hani, olmayan demokrasiyi varmış gibi gösterebilmek için seçim yapanlar sıkça kullanırlar ya, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” gibilerinden.. Sonra yalan ve talanla karşılaşırsınız.. Sakın ola öyle düşünmeyin. Bizimki öyle olmayacak. Dün ne söylediysek, bundan sonra da aynı dille konuşacağız.. Hatta biraz daha kuşkuyla bakacağız olaylara..
Fincancı katırları ürkecekmiş diye idare-i maslahatçılığı yeğlemeyeceğiz..
Bursa’nın neresinde üstü örtülmek istenen yalan, talan, yağma var, nerede Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne saldırı var, Gazete Bursa orada olacak..
Gazete Bursa, çizgisini hiç bozmayacak. Laik, demokratik, çağdaş hukuk devleti anlayışından ödün vermeyecek. Güneşimiz Atatürk ve Atatürk devrimleri olacak.
Bu düşünceler içinde tanıdığım Gazete Bursa’nın sahibi, sevgili kardeşim Hamza Eren’i böyle görüyorum. Yasakçı patronlardan olmayacağını kendisi de söylüyor.
En azından kendi adıma konuşayım, ara sıra konuk olmayı düşündüğüm köşemde ya yazacağım, ya da yazacağım..
Cumhuriyet tarihinin en baskıcı, en yasakçı döneminde günlük gazete çıkarabilmek elbette kolay değil. Hele, hele “Talanı” yalanmış gibi yazan “Havuz medyası”nın yüzde 90’ı geçtiğini düşünecek olursak, zorluk derecesi daha da yükseliyor. Haksızlığı, hukuksuzluğu, yolsuzluğu görmezden gelen gazetecilerin(!) siyahı beyazmış gibi göstermeleri işimizin ne denli güç olduğunu ortaya koyuyor.
Yorulmayacağız.. Yılgınlığa, sapkınlığa düşmeyeceğiz.. Dostlukla, mesleğimizin öngördüklerini karıştırmayacağız..
Gazeteciliğin etik değerlerini korumayı öncelikli görev sayarak, halkın haber alma hakkını kullandırmaktan çekinmeyeceğiz.
Gündemden düşmeyen güncel bir örnek vereyim: Genel Merkezi Bursa’da olan ASGD alanında, spor gazetecilerini bir çatı altında toplayan Türkiye’nin en büyük sivil toplum kurumudur. Büyüklüğünü kenara çekelim. Uluslararası alanlarda boy göstermeye başlayan bu kurumun parmağını oynatması bile işlevselliği nedeniyle haber değeri taşır. ASGD, 23-24-25 Ağustos’ta Holiday İnn Hotel’de, “Sporda Şiddeti Önleme Yasası, Spor Basınının Tribünlere Yönelik Etkisi, Kulüpler-Medya-Taraftar İlişkileri, Ulusal ve Uluslararası Oyun Kurallarındaki Değişiklikler”i masaya yatıran panel düzenliyor. Olay Gazetesi ise tek bir satır yazmıyor..
Bu anlayışın öncelikle gazetecilikte yeri yoktur. Halkın haber alma hakkını örtbas etmek, şideti körükler, kamplaşmayı tetikler. Acaba ambargoyu Çavit Çağlar mı koyuyor? Gazeteci arkadaşlarımız mı?
Bunların nedenleri açıklanması gerekmiyor mu?
Yeri geldiğinde gazeteci arkadaşlarımızı da uyaracağız.
Yolumuz uzun, işimiz zor. Biz de zoru sevdiğimize göre, günlük Gazete Bursa’ya hayırlı olsun..
Merhaba Gazete Bursa okuyucuları..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.