‘Foto Maraton Karacabey’ bugün başlıyor

Karacabey Belediyesi tarafından, ilçenin birbirinden eşsiz doğal ve kültürel değerlerinin, ülke ve dünya gündemine taşınması hedefiyle hayata geçirilen ve Türkiye’nin önde gelen doğa fotoğrafçılarının katılımıyla başlayacak olan ‘Foto Maraton Karacabey’ bugün başlıyor.
15 Nisan Cuma günü (Bugün) başlayacak olan ve 3 gün sürecek ‘Foto Maraton Karacabey’ yarışması için şu ana kadar 300’ün üzerinde tanınmış doğa fotoğrafçısının kayıt yaptırdığı açıklanırken, ilçedeki tüm otellerin ünlü fotoğrafçılar tarafından rezerve edilmesinin de ilçenin doğal güzelliklerine olan yoğun ilginin ve yarışmanın oldukça renkli geçeceğinin göstergesi olarak nitelendiriliyor.
Türkiye’nin önde gelen doğa fotoğrafçılarının, en güzel kareleri yakalamak için adeta birbiriyle yarışacağı ödüllü ‘Foto Maraton Karacabey’ için heyecan her geçen gün daha da artarken, yarışmaya başvuran fotoğrafçıların gösterdiği yüksek ilgi, ilçe genelinde memnuniyetle karşılandı.
“Doğa fotoğrafçılarını Karacabey’de ağırlamaktan mutluluk duyacağız”
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da yaptığı açıklamayla, ilçenin her yönüyle zenginlikleri içinde barındırdığını belirterek, tüm doğa tutkunlarını Karacabey’e davet etti.
Karacabey’in geniş coğrafyasında, birbirinden eşsiz doğal ve kültürel değerlerin, keşfedilmemiş yönleriyle ülke ve dünya gündemine taşınmasını hedeflediklerini belirten Başkan Ali Özkan, doğa tutkunu fotoğrafçıları Karacabey’de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.
“Karacabey gerçek bir doğa ve hayvan dostu kenttir”
Karacabey’in pek çok yönüyle keşfedilmeye değer bir yer olduğuna dikkat çeken Başkan Özkan; “İlçemiz gerçek bir doğa ve hayvan dostu kenttir. Karacabey longozu ile içinde barındırdığı hayvan ve bitki çeşitliliği, dünyanın en büyük ıhlamur ormanları, defne ormanları, Uluabat Gölü ve dünyanın en büyük nilüfer yatakları, Türkiye’nin en uzun sahili, leylek şenlikleri, Karacabey Harası ve yarış atları, Türkiye’nin tek ayı barınağı, kangal çiftliği ve sayısız doğal güzelliklere sahip ilçemiz, doğa turizmi ve doğa fotoğrafçıları için keşfedilmeyi bekleyen, adeta gerçek bir hazinedir. Tüm doğa gezginlerini ve fotoğrafçılarını, ‘Foto Maraton Karacabey’ için ilçemize bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan, Karacabey Belediyesi ‘Foto Maraton Karacabey’ Tertip Komitesi tarafından yapılan bilgilendirmede, yarışma ile ilgili tüm detaylara www.karacabey.bel.tr/fotomaraton2016.asp adresinden ulaşılabileceği açıklandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.