‘Foto maraton’ başlıyor!

*Karacabey Belediyesi tarafından, ilçenin birbirinden eşsiz doğal ve kültürel değerlerinin, ülke ve dünya gündemine taşınması hedefiyle hayata geçirilen ve Türkiye’nin önde gelen doğa fotoğrafçılarının katılımıyla gerçekleştirilecek olan ‘Foto Maraton Karacabey’, 15 Nisan tarihinde başlıyor…

Karacabey’in sahip olduğu tüm değerlerin ön plana çıkarılarak, ilçenin Türkiye ve dünya gündemine taşınması hedefiyle çok sayıda projeye imza atan Karacabey Belediyesi, ilçenin sahip olduğu zenginliklerin tanıtımı için yeni bir çalışma daha başlattı.

Karacabey Belediyesi, ilçenin birbirinden eşsiz doğal ve kültürel zenginliklerinin, keşfedilmemiş yönleriyle tekrar ortaya çıkarılması amacıyla, ödüllü bir fotoğraf yarışması düzenlemeye hazırlanıyor.
15 Nisan’da başlayacak olan ve üç gün süresince, Türkiye’nin önde gelen doğa fotoğrafçılarının, en güzel kareleri yakalamak için adeta birbiriyle yarışacağı ‘Foto Maraton Karacabey’ için geri sayım tüm hızıyla sürerken, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamayla, ilçenin her yönüyle zenginlikleri içinde barındırdığını belirterek, tüm doğa tutkunlarını Karacabey’e davet etti.
“Karacabey keşfedilmeyi bekleyen gerçek bir hazine”
Karacabey’in geniş coğrafyasında, birbirinden eşsiz doğal ve kültürel değerlerin, keşfedilmemiş yönleriyle ülke ve dünya gündemine taşınmasını hedeflediklerini belirten Başkan Ali Özkan, doğa tutkunu fotoğrafçıları Karacabey’de ağırlamaktan gurur duyacaklarını ifade etti.
Karacabey’in pek çok yönüyle keşfedilmeye değer bir yer olduğuna dikkat çeken Başkan Özkan; “İlçemiz gerçek bir doğa ve hayvan dostu kenttir. Karacabey longozu ile içinde barındırdığı hayvan ve bitki çeşitliliği, dünyanın en büyük ıhlamur ormanları, defne ormanları, Uluabat Gölü ve dünyanın en büyük nilüfer yatakları, Türkiye’nin en uzun sahili, leylek şenlikleri, Karacabey Harası ve yarış atları, Türkiye’nin tek ayı barınağı, kangal çiftliği ve sayısız doğal güzelliklere sahip ilçemiz, doğa turizmi ve doğa fotoğrafçıları için keşfedilmeyi bekleyen, adeta gerçek bir hazinedir. Tüm doğa gezginlerini ve fotoğrafçılarını, ‘Foto Maraton Karacabey’ için ilçemize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.