Fiziksel Engelliler tek çatı altında

Karacabey Fiziksel Engelliler Eğitim ve Dayanışma Derneği’nin Selimiye Mahallesi’ndeki yeni dernek binası dün düzenlenen törenle açıldı.
Törene, Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, Belediye Başkanı Ergün Koç, Garnizon Komutanı Per. Bnb. Kemal Elliatlıoğlu, Emniyet Müdürü Varkın Suyuak, Jandarma Komutanı Yzb. Galip Erbil, Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, Gençlik ve Spor Müdürü Şaban Bayraktar, Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Dingin, HEM Müdürü İbrahim Çalı, Sütaş İnsan Kaynakları ve İç Hizmetler Müdürü İsmail Hakkı Taşer, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Dernek binasının açılışında konuşan Karacabey Fiziksel Engelliler Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Serhad Çetin Şener, “Amacımız engelli kardeşlerimizin daha rahat eğitim, öğretim görebilmeleri ve sosyal faaliyetlerle tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir bina oluşturmaktı. Bunu güçlükle fakat başarılı bir şekilde yaptığımıza inanıyorum. Bundan sonraki hedefimiz kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı topluma faydalı bireyler olarak kazandırmak. Bizler toplumda ikinci sınıf bireyler olmak istemiyoruz. Bizi ikinci sınıf görenler unutmasınlar ki, onlarda her an ikinci sınıf olabilirler. Her zaman söylediğim sözü tekrarlayıp konuşmamı bitirmek istiyorum. Bizler sizler gibi olamayabiliriz belki, ama sizlerin bizler gibi olabilmesi an meselesi.
Başta Kaymakam’ımız Dursun Balaban olmak üzere, dernek binamızın oluşmasında destek veren Belediye Başkanı Ergün Koç’a, HEM Müdürü İbrahim Çalı’ya, Akbank ‘a, Çangal Restorant’ a, İkizler Pen’e, Aleyna Pen’e, Gürhan Muhacir’e, As Reklam’a teşekkür ederim” diye konuştu.
Ardından konuşan HEM Müdürü İbrahim Çalı, Halk Eğitimi Merkezi’nde açılan engellilere yönelik kursların dernek binasında gerçekleştirileceğini belirtti.
Belediye Başkanı Ergün Koç’ta yaptığı konuşmada insanlar arasında fiziksel ayrım yapılmasının çağdaş ve modern toplumlara yakışmadığını belirtti. Koç, “Nitelikleri ne olursa olsun, engelli vatandaşlara gerekli şartları ve desteği sağlamalıyız. Bir toplumda insanların nitelikleri ne olursa olsun onların eğitim ve sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri yerler oluşturulmalı. Bu kapsamda bizlerde hepsine destek olmalıyız” dedi.
Belediye Başkanı Ergün Koç ve MHP İlçe Başkanı İsmail Tezcanı’nın açılışını yaptığı Karacabey Fiziksel Engelliler Eğitim ve Dayanışma Derneği’nin yeni binası, toplantı ve çok amaçlı salonuyla ilçedeki 610 engelli vatandaşa hizmet verecek.
Karacabey Fiziksel Engelliler Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Serhad Çetin Şener, dernek binalarında hala birtakım eksiklikler bulunduğu bunda zaman içinde giderileceğini belirtti. Amaçlarının, Karacabey merkezindeki 420 ve köylerdeki 190 engelli vatandaşı dernek çatısı altında birleştirmek olduğunu söyleyen Şener, sosyal aktivite ve rehabilitasyon çalışmalarıyla engellilerin toplumdaki hak ettikleri yeri almaları gerektiğini vurguladı. Karacabey Fiziksel Engelliler Eğitim ve Dayanışma Derneği’nin yeni binası Selimiye Mahallesi İmaret Caddesi 35 sokakta hizmet vermeye başladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.