Dünyanın tek çocuk bayramı coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 88’incisi tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulmasının ardından, öğrenciler makamları ziyaret ederek, yarım saat süreyle Karacabey’i yönetti.
Bu yıl Kaymakamlık koltuğuna Hacı Ahmediye Onur İlköğretim Okulu öğrencileri Eres Molkoç, Ahmet Çetin ve Hilal Yıldırım sırayla oturdu. Küçük Kaymakamlar Eres Molkoç, Ahmet Çetin ve Hilal, öncelikle eğitim kurumlarına daha çok önem verilmesini istedi. Belediye Başkanı Ergün Koç’un yerine de Şehit Bahadır İlköğretim Okulu öğrencisi Yasemin Talaş geçti. Cumhuriyet Başsavcısı Mine Soylu İzmir’in yerine 14 Eylül İlköğretim Okulu öğrencisi Çağla Nur Kındır otururken, Emniyet Müdürü Varkın Suyuak’ın yerinde Cumhuriyet İlköğretim okulu öğrencisi Ezgi Güven oturarak yarım saatliğine ilçeyi yönetti.
Emniyet Müdürlüğünün minik Müdiresi Güven, polis telsisinden anons yaparak okul çıkışlarında öğrencilerin evlerine giderken yollardaki güvenlik önlemlerinin sağlanmasını istedi.
23 Nisan etkinlikleri, M.Fehmi Gerçeker Stadyumun’da ilçe halkının katılımıyla sürdü. Stadyumdaki gösteriler, Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkanı Ergün Koç ve Garnizon Komutanı Kemal Ellialtıoğlu ile birlikte, öğrencileri ve halkı selamlamasıyla başladı.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, egemenliğin simgesi 23 Nisan Bayramı’nı coşkuyla kutladıklarını belirtti. Turhan, “23 Nisan Ulu Önder Atatürk’ün çocuklarımıza adadığı ve onlara armağan ettiği sevgi, barış ve kardeşliğin öne çıktığı ulusal bir bayram günüdür. Çocuklarımız her yıl büyük bir coşku ile kutladıkları bu anlamlı günü, geçmişte olduğu gibi artık tüm dünya çocukları ile paylaşmak ve birlikte kutlamak istiyorlar. 23 Nisan’ın tüm dünya çocuklarının bayramı olmasını ve bu günün “Dünya Çocukları Sevgi ve Barış Günü” olarak ilan edilmesini arzuluyorlardı. Çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan, evrensel bir kutlama haline dönüşmüştür. Türkiye bu bayramla bütün dünyaya, çocuk yüzü kadar saf ve temiz bir barış mesajı vermektedir.
Sevgili öğrenciler; sizler milletimizin en değerli varlığı ve geleceğisiniz. Daha güzel bir dünya kurulabilmesi için yapığınız çalışmalarla gurur duyuyoruz. Büyükleriniz olarak hepimiz, sizlere daha güçlü güzel bir Türkiye bırakma çabası içindeyiz. Yeter ki sizler daima sabırlı ve iradenize sahip olun. Büyüklerinizi sayınız. İnancınızı, gelecekten ümidinizi, sevgi ve hoşgörüyü asla kaybetmeyin.
Şu an bize bakan gözlerinizden bizlere şu mesajları vermek istiyorsunuz, “Biz sevgi barış dolu bir dünyada yaşamak istiyoruz. Bu günün çocukları, yarının büyükleriyiz. Gelecek biziz. Daha nitelikli bir eğitim ve fırsat eşitliği istiyoruz” diyorsunuz elbette.
Anne ve babalar geriye bırakabileceğiniz en büyük miras çocuklarınızdır. Onlara sorumluluk duygusunu aşılayınız. Milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetişmeleri için okul-öğretmen-veli işbirliğini sağlayacağınıza yürekten inanıyor, bu duygu ve düşüncelerle çocuklarımızın aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.
Turhan’ın ardından, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Enes Güven, ‘Öğrenci Andı’nı okudu. Programının sunuculuğunu Cumhuriyet İlköğretim Okulu Öğretmenleri H. Tuncay Emir ve Marie Seymen’in yaptığı kutlamalarda Ömer Matlı İlköğretim Okulu öğrencisi Canan Tekin, “23 Nisan” şiirini okudu.
Ardından, Ömer Matlı İ.Ö.O., Uluabatlı Hasan İ.Ö.O., Hacı Ahmediye Onur İ.Ö.O. ve Şehit Bahadır Tayfur İ.Ö.O. öğrencileri, Ege yöresi halk oyunlarından oluşan gösterisini sundu. Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi “Bu Vatan Kimin” adlı şiiri okudu.
Program daha sonra Kosavalı öğrencilerin halk dansları gösterisi ve Şahin Spor Kulübü sporcularının karate gösterisi ile sürdü. 23 Nisan kutlaması 14 Eylül İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı “Bu Vatan Kimin” adlı oyunun sahnelenmesiyle doruğa ulaştı. Anadolu’nun düşman işgali altına alınışı ve Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir ulusun yeniden canlanarak işgal güçlerine denize döküşü ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşu temsili olarak canlandırıldı. Tören, Atatürk, Cumhuriyet, İstikal ve Muhsin Özdamar İ.Ö.O. öğrencilerinin halk oyunları ve son olarak da tüm ilköğretim okullarının ortaklaşa hazırladığı müzikli gösteriler tribünleri dolduran binlerce seyirci tarafından hayranlıkla izlendi.
Müzikli gösteriler sırasındaki, minik jimnastikçilerin şovu ise görülmeye değerdi. Miniklerin birbirinden güzel hareketleri izleyenlerden büyük alkış aldı. İzleyenlerin büyük keyif aldığı stadyumdaki kutlamalar okulların tören geçişinin ardından sona erdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün gece Atatürk Kültür Parkı’ndaki göz kamaştıran etkinliklerle noktalandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.