Fiziksel engelliler, engel tanımıyor..!

Fiziksel engelliler, engel tanımıyor..!
*Karacabeyli fiziksel engelliler, Halk Eğitim Müdürlüğü’nün Taşlık İlköğretim Okulu’nda açtığı kurslarda el becerileri ile göz kamaştırıyor.
Karacabey Halk Eğitim Müdürlüğü’nün fiziksel engellilerin sosyoekonomik yaşama daha etkin katılımını amaçlayan Taşlık İlköğretim Okulu’nda başlattığı “Takı, ahşap işlemeciliği ve el sanatları kursu” göz kamaştırıyor.
Halk Eğitim Merkezi ile Taşlık Öğretim Okulu’nun engelli gençlere yönelik ortaklaşa başlattıkları kurslardaki 13 fiziksel engellinin yarınlara güvenle bakmasını Nihal Savaş sağlıyor.
Halk Eğitim Merkezi olarak fiziksel engellilerin yaşadığı sorunları ortadan kaldırmak istediklerini belirten İbrahim Çalı, “Hayat standardını yükseltmek için çalışıyoruz
Kurslara katılan fiziksel engelliler sosyal hayatlarında daha aktif yer alabilecek. Kurslarda edindikleri becerilerle maddi kaygıdan da kurtulabilecek” dedi.
Taşlık İlk Öğretim Okulu Müdürü Vedat Kırbaş,  böylesine anlamlı ve güzel etkinlik için okullarının tercih edilmesinden gurur duyduklarını belirterek, “Fiziksel engellilere yönelik etkin çalışmaların herkesçe desteklenmesi gereklidir. Bu Kardeşlerimizin anlamlı mücadelelerine katkıda bulunmak tüm eğitim camiasının başlıca görevidir” dedi.
Engellilerin de toplumun içinde yer alan bireyler olduğunu anımsatan El Sanatları Öğretmeni Nihal Savaş, “Engelli çocuklarımıza acıma duygusuyla bakmak yerine zirveye tırmanmalarına destek olunmalıdır. Fiziksel engelli kardeşlerimizin gözlerindeki azimli ışığı ve yaşama dört elle sarılışlarını görmek mutlulukların en büyüğüdür” dedi. Savaş, kurs sonucunda kursiyerlerin sergi açmak istemesini ve birçoğunun işyeri sahibi olmayı arzulamasını da son derece memnuniyet verici bulduğunu sözlerine ekledi.
Yaşam mücadelesinden vazgeçmiş görüntü içindeki engellilere baktıkları zaman içlerinin karardığını dile getiren kursiyerler, mücadelelerinin örnek olmasını diledi. Birçok engelli arkadaşlarının kendi dünyalarına çekilip, ”Biz engelliyiz, hiç bir şey yapamayız” şeklinde düşüncelere sahip olduğunu vurgulayan Taşlıklı kursiyerler, bu anlayışı ortadan kaldırabilmek için sürdürülen mücadelenin sonuç alınıncaya değin devam edeceğini kaydetti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.