Cumhurbaşkanını halk seçmeli

Cumhurbaşkanını halk seçmeli
Karacabey Anavatan Partisi Basın Sözcüsü Dündar Özseçen, ülke gündeminden düşmeyen Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda AK Partiyi eleştiri yağmuruna tuttu.
            Özseçen, iktidarın, devletin en üst makamına partilerinin genel başkanı seçilecekmiş gibi davrandığını belirterek, bu şekilde anketler düzenleyip medya aracılığı ile kamuoyuna duyurduğunu söyledi. AKP’nin Cumhurbaşkanlığı makamını, Türkiye Cumhuriyetinin başı olduğunu ve milletin tamamını temsil ettiğini unuttuğunu ileri süren Özseçen, “Cumhurbaşkanı bizden olacak, Cumhurbaşkanını biz seçeceğiz’ düşüncesine kapılmış gidiyorlar.      
Mevcut Anayasal düzen içerisinde haksız da sayılmazlar. Öte yandan Ana Muhalefet Partisi, kendi görüşünde olmayan birinin Cumhurbaşkanı seçilmesine karşı çıkarak, bu yolda her türlü demokrasi ayıbını işliyor. Böyle olunca da Cumhurbaşkanlığı tartışmalarından insanımız, devletimiz ve demokrasimiz zarar görüyor. Bütün siyasiler, milletin dertlerini unutup köşke kimin çıkacağını tartışıyor. Milletvekili olmalarına ve  parlamentoda bir dahaki dönem bulunup bulunmayacaklarına AKP Genel Başkanının karar verdiği milletvekillerinin oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilmelidir. Ancak, bunun demokrasi dışındaki bir takım yollarda aranacağına, Sayın Genel Başkanım Erkan Mumcu’nun sık sık gündeme getirdiği gibi, Cumhurbaşkanını halk seçmelidir. Türkiye’de hem demokrasiyi kurtaracak hem de devletin en üst makamı tartışılır olmaktan çıkacaktır. Hiç olmazsa seçilecek olan Cumhurbaşkanı, milletin başkanı olacak. Biz, hürriyeti, demokratik sistemi benimsemiş bir partiyiz. Halkımızın bu konuda yapacağı sağ duyulu seçimle en güzel, en çalışkan, en tarafsız ve en vatansever insanı devletin başına getireceğine inanıyorum. Yeter ki halkımıza güvenelim. Cumhurbaşkanlığını belli bir çoğunluğun seçtiği makam olmaktan çıkartıp gerçek çoğunluğun seçtiği makam haline getirelim. Bu çok mu zordur? İktidar Partisi, elindeki gücü kendi çıkarları için değil de halkın çıkarları için kullanabilir mi? Yoksa bu tartışmalar böyle sürüp gidecek mi?” dedi.
Çiftçinin feryadını duyan var mı?
            Ülke genelindeki kuraklığa da değinen Özseçen, Manyas Gölü’ndeki su seviyesinin çok düşük olmasının Karacabey’deki 15 bin çiftçiyi kara kara düşündürdüğüne dikkat çekti. Üreticinin ne ekip dikeceği konusunda feryat ettiğini ileri süren Özseçen, “Çiftçinin yakınmasını duyan yok. Ova Köyleri Sulama Birliği çaresizce çırpınıyor. İktidar partisinde çıt yok. Vatandaş dara düşmüş, kimin umrunda? Ne gamdır ki, 5 yıl önce önüne konan sandıkta bilmediği milletvekillerini, son anda seçiveriyor. Siyaset üretmek ve millete hizmet etmek yerine laf üretmeye devam edilecek. Milletimiz de aynı filmi izleye izleye ölecek. 7 yıl sonra da Cumhurbaşkanı yine tartışılacak” şeklinde konuştu.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.