“FETÖ, MİLLİ EĞİTİM’İN İÇİNDE!”

Türk Eğitim-Sen Bursa 3 No’lu Şube Başkanı Altuğ Meşe’den cemaat ve tarikat uyarısı:

Türk Eğitim-Sen Bursa 3 No’lu Şube Başkanı Altuğ Meşe, FETÖ’nün Milli Eğitim’in içinde kol gezdiğini iddia etti.

FETÖ yapılanmasının farklı kılıklarda geliştiğini ve eğitim camiası içinde etkisini sürdürdüğünü ileri süren Altuğ Meşe, Hükümetin 17/25 Aralık’tan en ufak bir ders çıkartmadığını söyledi.

Cemaatin tüm taktiklerinin aynısını şu an aktif olarak faaliyet gösteren bir sendikanın uyguladığını dile getiren Meşe, FETÖ’cülerin yüzde 90’ının saklandığına dikkat çekti.

Altuğ Meşe, Türk Eğitim-Sen Karacabey İlçe Temsilcisi ve Dayı Karacabey Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Zafer Sarı, Türk Eğitim Sen İlçe Yöneticileri; Uluabatlı Hasan İlkokulu Müdür Yardımcısı Savaş Kayan ile TOKİ Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır Ortaokulu Sınıf Öğretmeni Musa Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Bilgi İşlem Sorumlusu Arif Doğan’la birlikte Milli Eğitim’de yaşanan sıkıntıları dile getirdiler.

Siyasetin her kuruma olduğu gibi eğitime de çok karıştığını söyleyen Meşe, “Kimseye kayırma yapılmasın. Yöneticilik görevi, liyakatlı, başarılı ve ehli kişilere verilsin” dedi.

Pandemi döneminde öğretmenlerin çok yıpratıldığını söyleyen Meşe, “Koronavirüs nedeniyle okullar kapatıldı, öğretmenler bu yüzden çalışamadı. Okulların ertelenmesinin sebebi, çocuklarımızın sağlığıdır. Pandemi döneminde uzaktan eğitim, iyi yönetildi. 21 Eylül’den sonra sınıflardaki öğrenci kapasitesi yarı yarıya inecek. 6 gün eğitim verilecek. Öğrenciler, belirtilen günlerde okula gidecek. 1.,5., 8. ve 12. sınıflar, sınavlara hazırlanırken, yüz yüze eğitime devam edecek. 21 Eylül’den sonra okulların durumu ile eğitim-öğretim süreci daha netlik kazanacak” şeklinde konuştu. 

“FETÖ FARKLI KILIKTA KOL GEZİYOR”

Meşe, “FETÖ ile ilgili hiç bir şey değişmedi. Özellikle sınav dönemlerini silah gibi kullanan hain zihniyet, farklı kılıkta faaliyetini hala sürdürüyor. Şu an yapılan atamalarda, 2012-2014’teki kendi adamlarını yerleştirdiler. Bunların yüzde 95’i görevde. Günümüzde siyaset, herşeyin üstünde. Siyasetin, devlet işlerine müdahale etmemesi gerekir. Atamalar sınavla olmalı, torpil kalkmalı, liyakat gelmelidir.

Örneğin iktidar partisinden olmayan KPSS’de 95 alan kişi, mülakatta 60 alıyor. Kendi partilerinden KPSS’den 60 alan kişi torpille mülakattan 100 alıyor. Sınavda başarılı kişinin önüne geçiyor. Bu taktiği yıllarca FETÖ böyle uyguladı. Her nedense bu uygulama hala devam ediyor. FETÖ olaylarında yeterli temizlik yapılmadığı için MEB’in eli, kolu bağlı. Cemaatler artık sendika adı altında işliyor. Cemaatin tüm taktiklerini bu sendika uyguluyor” diye konuştu.

Altuğ Meşe konuşmasını şöyle sürdürdü: “Siyasetin etkisi her yerde görülüyor. Sadece kendi partilerinden diye işi bilmeyen kişiler, koca koca makamlara getiriliyor. Siyasetçiler kendi çocukları söz konusu olduğunda, sendikaymış, başka görüştenmiş kesinlikle bakmıyor, çocuğunu istediği öğretmene yazdırıyor. Ama idareci atanacağı zaman kendilerinden olsun istiyorlar. Aslında farkında değiller, kendi kendilerine ihanet ediyorlar. Bir öğretmen ne kadar iyi olursa olsun, müdürü, yöneticisi basiretsiz, liyakatsız olduğu zaman o okulda bir arpa boyu yol kat edilemez. Siyasi baskı her yerde var. Siyasetin etkisi eğitimden başka her kurumda var. Bizler, liyakatlı, kaliteli, başarılı ve karakterli eğitimciler atandığı zaman takdir ediyoruz. Bir öğrencinin başarıda artıya geçmesi bizim için her şeyden önemlidir.  ‘Sendikacılık’ diye ayrım yapmıyoruz, Bizler bizim sendikamızdan atama yapılsın demiyoruz. Sadece hak edene hak ettiği verilsin, siyaset bu işten elini çeksin, torpilcilik ve FETÖ’cü zihniyet tüm devlet kurumlarından temizlensin istiyoruz.

Okul müdürleri neden şehir dışında yaşıyor?

İlçede görev yapan çoğu idareci şehir dışında yaşıyor. Bu duruma anlam veremiyoruz. “Karacabey’in süper ligi Ulviye Matlı Fen Lisesi. Okulumuz yatılı ancak müdürü şehir dışında yaşıyor. Allah korusun bir öğrenci hastalansa yada istenmeyen bir durum olsa müdür yok. Okul Müdürünün burada ikamet etmesi lazım. Her nedense ilçemizde görev yapan okul müdürü ve yöneticilerin çoğu Karacabey dışında ikamet ediyorlar. Okulda mesai sonrası yaşanacak herhangi bir durumda olaya nasıl müdahale edecekler? O yüzden okul müdürleri görev yaptığı yerde ikamet etmelidir. Karacabey sanki başka şehirlerin kasabası gibi. İlçemizde binin üzerinde öğretmen var. Burada ikamet eden eğitimciler yerine neden ille de başka ilçelerde oturanlar Karacabey’de görevlendirilir anlamış değiliz. Sorun ve sıkıntılara karşın eğitim açısından da kıyasladığımızda Karacabey’in başarısı Mustafakemalpaşa’dan 3 kat fazla. Öğretmen, öğrenci, veli işbirliği ilçemizde daha güçlü olduğu için komşu ilçemizden eğitimde çok üstünüz. Mustafakemalpaşa’ya baktığımızda, orası üçlü saç ayağa gibi işliyor. Bu üç ayağın kolları yakın akrabalardan oluşuyor. Herşeye onlar karar veriyor. Bu da başarının önünü kesiyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.