Ferruh Kurtay, işsizliğe dikkat çekti

Karacabey Saadet Partisi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ferruh Kurtay, yüzde 11’e dayanan işsizlik rakamlarının endişe yarattığını söyledi.
Beş gençten birinin işsiz olmasının siyasilerin gündeminde yer almadığına dikkat çeken SP’li Ferruh Kurtay, “İşsizlik sadece istatistiklere dayanan bir rakama indirgeniyor. Ekonomik sonuçları ele alınmıyor. Ciddi toplumsal sonuçları ele alınmıyor. İşsizlik verilerini oluşturan işsiz insanlar, sadece kuru bir rakamdan ibaretmişçesine görülüyor. Bir ülkeyi yönetenlerin temel görevi insanına iş olanağı sağlamak ve böylece halkın refah düzeyini yükseltmektir” dedi.
Doların yükseliş seyrine de dikkat çeken Kurtay, “Saray ile Merkez Bankası arasında yaşanan gerginliğe baktığımızda hedefe Merkez Bankası oturtuldu. Devletin tepesinden Merkez Bankası Başkanına bağırıldıkça, bağırıldı. Gergin siyasi atmosfere bu gerilim de eklenince dolar aldı başını gitti, rekor kırdı. Uzmanların değerlendirmelerine göre bu yükselişten hazinenin borç yükü 30 ile 50 milyar doların üzerinde arttı. Üretim maliyetleri yükseldi. Maaşlar eridi. Cebimizdeki para eridi. Hayat pahalılığı arttı. Dış borç durduğu yerde çoğaldı. Sonuçta kaybeden ülkemiz, milletimiz oldu” diye konuştu.
Sıcak para ve borçlanmaya dayalı anlayıştan vazgeçilmediğini vurgulayan Kurtay, sözlerine şöyle devam etti: “Büyümenin sağlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması, faiz ve tüketime dayalı ekonomi anlayışı yerine üretim ve istihdama dayalı yeni bir ekonomi anlayışı uygulamaya konması, Türkiye’nin öncelikli konuları olmalıdır. Bunun için de Saadet Partisi’nin, rant yerine üretim-yatırım-istihdam merkezli ekonomik modelinin uygulanması lazımdır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.