“Çanakkale Zaferi” kutlamaları tam not aldı

Karacabey Belediyesi, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası”nı çeşitli etkinliklerle tamamladı. İlçeye getirilen “100. Yıl Müzesi” vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferans ise katılımcıları derinden etkiledi. Son olarak şehit ailelerine verilen yemekte okunan dualarla tüm şehitler rahmet ve minnetle anıldı.
Karacabey’de “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası” etkinliklerin ilki Belediyesi tarafından Ömer İşcan Kapalı Spor Salonu’na kurulan 100. Yıl Çanakkale Zaferi Müzesi ile başladı. Üç gün boyunca vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak gezilen müze, o günlerde yaşanan zorlukları gözler önüne serdi. Aynı günün akşamında ise Çanakkale konulu konferansta konuşmacı emekli Astsubay Turgay Güleç, etkileyici anlatımıyla herkesi derinden sarstı. Savaşın zorlukları ile bugünlere etkisini dile getiren Güleç, zaman zaman salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Ayrıca 18 Mart günü Belediye tarafından üç otobüs ile vatandaşlar ücretsiz olarak Çanakkale’ye götürülerek anma etkinliklerine katılmaları sağlandı. Belediye’nin bir diğer etkinliği ise şehit aileleri ile ilçe protokolünü bir araya getiren yemek daveti oldu. Yemekte, Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Erdal Özkoroğlu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Emniyet Müdürü Hacı Ömer Şen ile Belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve diğer protokol üyeleri yer aldı. Protokolün aileleriyle eşlik ettiği yemekte konuşan Başkan Ali Özkan, “Sizlerle yıl içinde zaman zaman bir araya geliyoruz. Ancak yılda bir defa hep birlikte bir araya gelmekten ayrıca mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sizler bu memleketin varlığını sürdürmesi için canlarını veren evlatları yetiştirenlersiniz. Şehitlerimizin birer emanetisiniz. Acınızı yürekten paylaştığımı belirtmek istiyorum ve tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Kaymakam Ahmet Yurtseven, ailelerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ettiği konuşmasında, şehitlere Allah’tan rahmet dilerken birlik ve beraberliğin daim olması temennisinde bulundu.
3 gün boyunca vatandaşları ağırlayan müzeye özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği ve seneye yine böyle bir etkinlik talep ettikleri kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.