Fen ve Teknoloji Laboratuarı hizmete girdi

Mustafakemalpaşa’da açılış heyecanı:
Mustafakemalpaşa’nın eğitim yuvalarından biri olan 14 Eylül İlköğretim Okulu’nun ‘Fen ve Teknoloji Laboratuarı’ törenle hizmete açıldı.
            Okul aile birliği ve İş Adamı Ali Ekşi tarafından yaptırılan ve havanın yağışlı oluşu nedeniyle okulun kapalı salonunda düzenlenen ‘Fen ve Teknoloji Laboratuarı’nın açılış törenine, İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut, Belediye Başkan Vekili Mustafa Eren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, Emniyet Müdürü Zafer Ersin, Gençlik ve Spor Müdürü Emin Turhan, Okul Aile Birliği Başkanı Serap Küçüktüzün, MHP İlçe Başkanı Levent Burmalı, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Orhan Tezsezen, 14 Eylül İlköğretim Okul Müdürü Muharrem Sevinç, Atariye Mahallesi Muhtarı Nazmi Yaşarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
            Törende açılış konuşmasını yapan Sınıf Öğretmeni Zekai Dobruca; “Okul aile birliğimizin aracılığı ile çok değerli iş adamı Ali Ekşi tarafından yaptırılan Fen ve Teknoloji Laboratuarımızın açılış törenine hoş geldiniz. Bu teknoloji çağında yıllarca büyük eksikliğini duyduğumuz Fen ve Teknoloji sınıfımızın kurulmasını sağlayarak bizleri idarecisiyle, öğretmeniyle, öğrencisiyle ve öğrenci velileriyle son derece mutlu eden iş adamı Ali Ekşi beye teşekkür ediyoruz” dedi.
            Kaymakamı Kazım Karabulut ise, “Milli eğitimimize okul, araç-gereç ve çeşitli maddi katkılarda bulunan hayırsever iş adamlarımıza ve bu okulumuza Fen ve Teknoloji sınıfını sağlayan iş adamı Ali Ekşi beye teşekkür ediyorum” diye konuştu.
            İş Adamı Ali Ekşi, “Bundan sonra daha başka okullarımıza da bu tür sınıflar düzenleyerek, katkıda bulunacağım” dedi.
            Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan yaptığı konuşmada; “Eğitim yuvalarımızdan 14 Eylül İlköğretim Okulumuza bu tür güzel bir sınıf düzenleyen iş adamı Ali Ekşi beye teşekkür ediyorum. Gayet tabi ki okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz bu teknoloji sınıfında eğitim yaparak tesise sahip çıkacaklardır” şeklinde konuştu.
            Daha sonra Kaymakam ve iş adamı Ali Ekşi, birlikte kurdeleyi keserek, Sıvıların kaldırma kuvveti, Basit bir elektrik devresi, Suyun buhar ve yoğunlaşması, Mikroskop, Deterjandan kaçan mikroplar, Açık hava basıncı,  Şifreli kağıt, Bileşik kaptaki sıvı basıncı aletleri bulunan laboratuarı hizmete açarak izleyicilerin görüşüne sundular.
            Tören sonunda tüm katılanlara pasta ve meşrubat ikram edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.