Facebook İstasyon Bursa’da açıldı

Facebook İstasyon Bursa’da açıldı. Özel sektörün dijitalleşmesi ve yeni nesil girişimciliğin gelişmesi hedefindeki projeyi Bursa’ya kazandıran Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Özmen, “Facebook İstasyon ile birlikte ortak aklın gücünü hep birlikte kullanacağız” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Facebook, Habitat Derneği, Bursa Ticaret Borsası (BTB) İşbirliğiyle, TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu koordinasyonunda sürdürülecek olan, Facebook İstasyon Bursa Bölgesel Topluluk Merkezi Protokolü imzalandı.

Bursa Ticaret Borsası Doğanbey Sivil Mimari Örneği Binalarında düzenlenen protokol imza törenine; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Ozan Acar, Facebook Türkiye Kamu Politikaları Başkanı Çağatay Pekyörür, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Başkanı İbrahim Özmen, BTB Yönetim Kurulu ile Meclis Üyeleri ve TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri katılım sağladı.

İmzalanan protokol; Habitat Derneği, Facebook ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği ortaklığında yürütülen “Sınırlarını Aşan Türkiye Programı” kapsamında İstanbul’da açılan Facebook İstasyonu’un, bölgesel ayağını oluşturacak ve merkezde yapılacak program ve eğitimlerin Bursa’da yürütülmesini sağlayacak.

7’DEN 77’YE HERKES FAYDALANIYOR

Facebook İstasyon projesinin Bursa koordinasyonunu üstlenen TOBB Doğu Marmara ve Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Özmen, projenin detayları hakkında bilgi verdi. Özmen, ” Facebook İstasyon, B2B (Şirketten Şirkete) ve B2C (Firmadan Tüketiciye) erişim noktasında bizlere muhteşem imkanlar sunuyor.

TOBB Doğu Marmara ve Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Özmen, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

ÖZMEN’DEN KOBİ VE STK’LARA DAVET

“Facebook İstasyon projesiyle 7’den 77’ye tüm girişimcilere, KOBİ’lere E-ticaret nasıl kullanılır, kendilerini ulusal ve uluslararası platformlara nasıl taşıyabilirler, ticaret noktasında markalaşma sürecini nasıl belirleyebilirler, uluslararası e-ticaret sistemine nasıl entegre olabilir gibi pek çok konuda dijital eğitimler verilecek. Avrupa ve ABD’de nasıl bir eğitim veriliyorsa, zincir etkinlik olarak aynı anda Bursa’da verilecek. Bu, girişimci şehir Bursa’mız için büyük bir avantaj. Uluslararası bir yapıya entegre oluyoruz. Bu proje tüm Bursa’nın projesidir. 7’den 77’ye tüm girişimcileri, KOBİ’leri ve STK’ları bu süreçte işbirliğine davet ediyorum.”

Facebook İstasyonunun bölgesel ayağını oluşturacak ve Bursa Ticaret Borsası koordinasyonunda TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu ile birlikte yürütülecek olan Bursa Bölgesel Topluluk Merkezi’ne ilişkin açıklamada bulunan Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Bursa’nın fikre, girişime ve markalaşmaya önem vermesi gerektiğinin altını çizdi. Matlı, “Bursa Bölgesel Topluluk Merkezi, Bursa`daki girişimcilerin desteklenmesinde önemli bir rol oynarken, özel sektör, üniversite ve girişimcilerin bir araya gelebileceği önemli bir merkez olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.