Eziyetten kurtulmanın yolu sandıktır!

Eziyetten kurtulmanın yolu sandıktır!
Karacabey Demokrat Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci, şehir merkezi ve köylerdeki çiftçilerden kendilerine gelen şikayetler üzerine yaptığı açıklamada, “Çiftçilerin koruyucusu DP, Meclis’te olmadığı zamanlarda üreticiler sürekli ezildi. DP’nin tarım politikalarıyla refah dönemi yaşayan ve güçlenen Türk çiftçisi artık yıkılıyor. O yıllarda kazandıklarını şimdi kaybediyor. Türk çiftçisinin bu eziyetten kurtulmasının yolu, kendisini toprağa gömmek isteyenleri sandığa gömmekten geçer.” diye konuştu.
Karacabey’in ülkenin en değerli tarım arazilerine sahip olduğunu kaydeden Mehmet Ali Köfteci, Büyük Önder Atatürk’ün ‘Milletin Efendisi’ olarak tanımladığı ve büyük önem verdiği üreticilerin son yıllarda adeta kölelik dönemi yaşadığını savundu. Köfteci, yaşanan ekonomik sıkıntıları şu ifadelerle eleştirdi:
“Mazotundan gübresine, işçilik ücretinden zirai ilacına kadar her malzemenin fiyatı baş döndürücü hızla artarken, üreticilerimize bir önceki yılı mumla arattılar. Üreticileri bir kenara iterek, onları kalkındıracakları yerde tam tersine, onlara borçlarını taksit taksit ödetmeyi ve küçülerek, aradan çıkmayı öğrettiler. Dünyayı sarsan küresel kriz bile ortada yok iken, Türk çiftçisinin karşısına yurt dışından getirilen çeşitli gıda maddelerini çıkardılar ve çiftçiye önem verilmediği mesajını, üreticilerimizi eze eze gösterdiler. Çiftçi Türkiye’de ne ekip, biçiyorsa, karşısına yabancı ülkelerdeki çiftçilerin mallarını çıkarıp, onlara kazandırıp, Türk çiftçisine senelerce gözdağı verdiler, üreticilerin gözünün içine baka baka onlara hak etmedikleri ızdırabı çektirdiler. Bu işkence artık bitmeli, kimin kime ders vereceği demokratik yollarla seçim sandığında belli olmalıdır. Kıratın TBMM’de bulunmadığı dönemlerde çiftçilerin boynu bükük kalmıştır. DP’li yıllarda sahip olduğu tüm mal varlığını bugün birer birer satarak veya haciz yoluyla elinden çıkaran bu milletin efendisi, yakında önüne getirilecek seçim sandığının en önemli fırsat olduğunu unutmamalıdır. Türk çiftçisi DP’nin gerçek dostu olduğunu bilerek, AKP’ye gereken mesajı sandıktan göndermelidir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.