“Etkinliklerde ‘Yer’ sorunumuz var”

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, ilçede sosyal ve kültürel faaliyetlerin düzenleneceği geniş alanlara ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Tanrıverdi, önceki gün başarılı bir şekilde gerçekleştirilen Karacabey Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği 2. Alışveriş Şenliği”nde alanın dar olmasının sıkıntı yarattığını savunduğu açıklamasında, Karacabey’de böylesine anlamlı organizasyonların yapılabileceği bir yer olmadığını söyleyerek Belediye’yi eleştirdi.
Tanrıverdi, yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “28 Aralık günü Şehir Parkı içinde bulunan Park Restoranda, Karacabey Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu’nun öncülüğünde ”Alışveriş Şenliği” organizasyonlarının 2. si düzenlenmiştir. Karacabey Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu’nu tebrik ediyorum. Kadınlarımızın hayatın her alanında olduğu gibi ticaret alanında da söz sahibi olduklarını bu tür etkinliklerle kamuoyunun gündemine taşımaları açısından yaptıkları oldukça anlamlıdır. Ayrıca restoran işletmelerini bu organizasyon için kadın girişimcilere açan Asa ailesi de teşekkürü hak etmiştir.
Ancak ilçemiz merkezinde bu tür sosyal-kültürel organizasyonların yapılabileceği bir yer olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Aynı şenliğin ilki 1 yıl önce Kent Merkezi alanında henüz işletmeci ihalesi yapılmamış olan kafede düzenlenmişti. Bahsi geçen kafe yine o zaman Reytan Mestan Hanımefendi’nin sergisine de ev sahipliği yapmıştı. Her fırsatta danışma kültürünü yaşattıklarını söyleyenler demek ki sadece kendileri gibi düşünenlere danışmakta, farklı fikirleri dikkate almamaktadırlar. İlçemizin sosyal ve kültürel faaliyet alanlarına da ihtiyacı vardır ve bu ihtiyaca cevap verebilecek alanlar popülist yaklaşımlarla yok edilmektedir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.