Esnaf Sarayı’nda sıcak gelişme

Oda üyelerini rahatlatacak protokol imzalandı
Karacabey’deki esnafa yönelik önemli bir hizmet olduğu belirtilen,  “Esnaf Sarayı” ile ilgili Belediye ile Bursa Esnaf ve Sanatkarları Odaları (BESOB) arasında dün protokol imzalandı.
            Ticaret Borsa Lokantası’ndaki kahvaltılı protokole Belediye Başkanı Ergün Koç ve BESOB Başkanı Arif Tak’ın yanı sıra, BESOB Başkan Vekilleri Hüseyin Köse ile C.Yaşar Kayahan, AK Parti, CHP, Saadet ve DP İlçe Başkanları; Adem Surguç, Orhan Karabaş, Hamit Çavdarlı ile Mehmet Ali Köfteci, BESOB Yönetim Kurulu Üyesi İsa Oruç, Denetleme Kurulu Üyeleri; Recep Kaya ile Aydın Çetinkaya, Proje Mimarı Avni Özçelik, Belediye Meclis Üyeleri ve oda başkanları katıldı.
            İlk olarak konuşan BESOB Başkan Vekili ve Karacabey Terziler Odası Başkanı Hüseyin Köse, esnafa yönelik yapılan çalışmanın Karacabey’e kazandırılacak önemli bir hizmet olduğuna dikkat çekti. Belediye Başkanı Ergün Koç ile Meclis üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür eden Köse, “Bu proje esnafa yönelik önemli bir hizmettir. Bu çalışma ile kazanan Karacabey olacaktır” dedi.
            BESOB Başkanı Arif Tak, önemli bir hizmeti Karacabey’deki esnaflara kazandırmanın heyecanı içinde olduklarını belirterek, “Karacabey Belediyesi’nin desteği olmasaydı yapamazdık. Başkan Ergün Koç ile meclis üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Karacabey, size dua edecek. Önemli bir hizmeti, aşama aşama esnafımıza sunacağız. Tek noktadan hizmet verilerek, esnafı büyük bir sıkıntıdan kurtarmış olacağız” diye konuştu.
            Son olarak konuşan Belediye Başkanı Ergün Koç , ilçeye hoş bir yatırım kazandırmanın mutluluğu içinde olduklarını vurguladı. Karacabey için en güzelini hep birlikte yapacaklarını anlatan Koç, “Hizmet için buradayız. Halkımızın her türlü sıkıntılarına çare aramak bizim başlıca işimizdir” diyerek konuyu özetledi.
            CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş muhalefet olarak, Karacabey’e yararlı olacaklarına inandıkları her türlü projeye destekleyeceklerini sözlerine ekledi.
            İmzalanan protokolde yer alan maddeler şu şekilde sıralandı;
1-Mülkiyeti Karacabey Belediyesine ait, Saadet Mahallesi, 199 Sokak, 41 pafta, 61 ada, 12 numaralı parselde kayıtlı 2 bin 166.59 metrekare arsa, metrekaresi 1,00 TL+KDV olarak 2 bin 166,59 TL+389,98 TL: 2 bin 556,57 TL bedel ile Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğine satılmasına.
2-Satın alma bedeli 2 bin 556,57 TL olup, sözleşme tarihinde peşin olarak ödenmesine.
3-Söz konusu alanda Karacabey Esnaf ve Sanatkarlara hizmet yapılmasına.
4-Yapılacak olan hizmet binası içerisinde SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu), Bağ-Kur, Vergi Dairesi, banka, elektrik, su, telefon tahsilatının yapılacağı tahsilat bürosu, misafirhane ve toplantı salonları yer alamsına.
5-Yapılacak hizmet binasının zemin katına Belediyenin uygun göreceği kamu hizmetlerinin yapılması amacıyla 2 adet büro tahsis edilmesine.
6-Hizmet binasının inşaatına bir yıl içinde başlanılmasına ve üç yıl içinde tamamlanarak faaliyete geçmesine.
7-Tapu devri yapılan Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliğine verilen yer bir başka kişi, kurum ve kuruluşa satılmamasına. Eğer bina Esnaf Odaları Birliği’nden çıkacak ise, bina Karacabey Belediyesi’ne bırakılmasına. Binanın üçüncü kişilere satılamayacağına dair tapuya şerh konulmasına.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.