“Esnaf benzetilmek değil, hizmet istiyor”

Karacabey Terziler Odası Başkan Adayı Aydın Hacer, “Esnaf benzetilmek değil, hizmet istiyor” dedi.
Birçok sektördeki esnafın “terzi”ye benzetilerek Terziler Odası’na kaydedildiğini dile getiren Hacer, Oda’nın mesleki sorunlara çözüm bulma şansının kalmadığını belirterek esnafın hizmet istediğini söyledi.
Aydın Hacer, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan edindiğimiz Karacabey Terziler Odası üye listesine göre, emlakçılar, sıhhı tesisatçılar, kargo işletmeleri, reklamcılar, boyacılar, cep telefoncuları, rehabilitasyon merkezi, kömürcüler, sahne sanatçıları, parfümeri işletmeleri, oto galericiler, butik işletmecileri, halı yıkamacıları, terziler, mobilyacılar, fotoğrafçılar, pazarcılar, zücaciyeciler, evcil hayvan ve kuş satanlar, çiçekçiler, dekorasyoncular, akvaryumcular ve televizyon tamiri yapan üyelerimizle birlikte 26 Ocak’ta aynı sandıkta oy kullanmaya ve Terziler Odası yönetim kurulunu seçmeye gidiyoruz. Terziler Odası’na üye bu mesleklerin, Terziler Odası çatısı altında mesleki sorunlarına çözüm bulma şansı kalmamıştır” diye konuştu.
Hacer, “Karacabey’de karma bir odanın olmaması nedeniyle Esnaf Sicil Müdürlüğü tarafından terziye benzetilerek kaydedilen, terziler odasının üyeleriyiz.
22 terzi ve benzerleri ibaresi ile Terziler Odası’nın adını yaşatmaktan başka hiçbir şey düşünmeyen ve bir çok mesleğin desteği sayesinde faaliyetini sürdüren mevcut yönetimin karşısındayız. Yönetim kurulu listemiz seçimi kazanırsa tüm meslekler, hak ettiği şekilde meslek komiteleri ile temsil edilme hakkını elde edecektir. Terziler Odası’nı değiştirip, yeniden yapılandırmak istemimizin nedeni de budur. Terziler Odası zaten Esnaf Odası olmuş durumda, ancak işlevi yok. Karacabey esnafının bir arada olacağı, Karacabey Esnaf Odası’nı istemeyen bazı meslek oda yönetimlerine ve bazı kurumlara karşın gerçekleştireceğiz.
Esnaf arkadaşlarımız bir anlamda 153 farklı mesleğin kaderini oylayacak. Karacabey’de 8 mesleğin odası var. Bizim projemiz 153 mesleğe de aynı ve eşit olarak temsil hakkının verilmesini sağlamak. Bu da Karacabey Esnaf Odası ile mümkün olacaktır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.