Eşlerimizi geri istiyoruz

Aynı kaderi paylaşan ve birlikte mücadele etmeye karar veren Ayşenur Demirhan ile Seniye Doğan, “Devlet yuva yıkmaz, yuva yapar” diyerek, 8'er yıl 4'er ay hapis cezası alan eşlerinin özel düzenleme ile serbest bırakılmasını istiyor.
Karacabey'de inşaatlarda çalışan Servet Demirhan, 6 yıl önce 19 yaşındayken, kendisinden 5 yaş küçük olan Ayşenur Duysak'ı kaçırdı. Ayşenur'un ailesi polise başvurarak kızlarını kaçıran Demirhan'dan şikayetçi oldu. Yakalanan çift anlaşarak kaçtıklarını itiraf edince yaşı küçük olan genç kızın annesi ve babası şikayet dilekçesini geri aldı. 2008 yılında Ayşenur'un ailesinin özel izniyle çift resmi nikah kıyarken, bir yıl sonra da 'Yener' adını verdikleri oğulları dünyaya geldi.
Kamu davası bırakmadı
Ancak Servet Demirhan, hakkında açılan kamu davasında 'Küçük yaşta çocuğun istismarı' suçundan Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın Yargıtay tarafından da onanması üzerine de 2,5 ay önce cezaevine konuldu.
Eşinin cezaevine girmesinin ardından oğluyla birlikte kayınpederinin evine sığınan Ayşenur Demirhan, “Aile birliği böyle mi korunacak, çok mağduruz” diyerek devlete seslendi. Cezaevindeki görüş günlerinde eşinin psikolojisinin daha da kötüye gittiğini gözlemlediğini anlatan Demirhan, “Eşimin psikolojisi bozulmuş. Cezaevinden çıkmadığı taktirde kendisini öldüreceğini söylüyor. Çok korkuyorum. Böyle olursa, bunun hesabını kim verecek?” diye konuştu.
Oğlu Yener'in babasını askerde bildiğini belirten Demirhan, “Yolda gördüğü her askere sarılıyor. Babasını çok özlüyor. Bu acıyı bize daha fazla yaşatmasınlar” dedi.
Benzer bir dram da Bursa'da
Aynı suçtan Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde cezasını çekenlerden biri de Seniye Doğan'ın eşi 23 yaşındaki Osman Doğan.
Merkez Osmangazi İlçesi'nde yaşayan Osman Doğan, 14 yaşında iken Seniye Doğan'ı kaçırdı. Osman Doğan, tutuklandıktan 3 ay sonra kızın babası evliliğe razı olunca özgürlüğüne kavuştu. Ancak hakkında Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açılan Doğan da 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Verilen cezanın Yargıtay tarafından onanması üzerine o da 2,5 ay önce cezaevine konuldu.
Eşinin hapse girmesi üzerine, kızları 5 yaşındaki Damla ve 4 aylık Edanur'la perişan olduğunu belirten Seniye Doğan, "Devlet yuva yıkar mı?" diyerek eşinin cezaevine gönderilmesine tepki gösterdi. Doğan, "Evlendiğimiz için davanın ortadan kalktığını sanmıştık. Karar bizi şok etti. Çocuklarımla ortada kaldım. Ailem ve kayınvalidemler bana destek olmaya çalışıyorlar. Onlar da nereye kadar destek olabilirler? Çocuğum her gün 'baba' diyor babasını istiyor. Babasını işte biliyor. Bu çocuklar babasız büyümesin" diye konuştu.
Cezaevindeki görüş gününde tesadüfen tanışıp arkadaş olan Ayşenur Demirhan ve Seniye Doğan, zor günlerinde birbirlerine destek oluyor. Sürekli birlikte zaman geçiren ve aynı kaderi paylaşan 'çocuk gelinler', özel düzenleme ile eşlerinin eşlerinin serbest bırakılmasını istiyor.
Seslerini duyurabilmek için Ankara'ya TBMM'ye gitmeyi planladıklarını anlatan Demirhan ve Doğan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ile Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan, Adalet Bakanımızdan, Kadın ve Aileden Sorumlu Bakanımızdan destek isteyeceğiz. Ailemiz, yuvamız yıkılmasın. Para pul değil, kocalarımızı istiyoruz. Onlar cezaevinde, biz ise dışarıda mahkumiyet yaşıyoruz. Bize yardım etsinler” diyerek, yetkililerine seslendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.