Erol, “Hemşehri Derneklerimizin yanındayız”!

AK Parti Karacabey İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen Hemşehri Dernekleri Buluşması’nda Başkan Murat Erol, ilçede bulunan hemşehri dernekleri temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. İlçenin en önemli dinamiklerinden olan hemşehri derneklerinin sorunlarını dinleyen ve çözüm için notlar alan Murat Erol, “Sivil toplum kuruluşlarıyla, hemşehri derneklerimizle, vakıflarımızla ve diğer kuruluşlarımızla Karacabeyimizi bir adım daha ileri götürmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.
Karacabey ilçesindeki hemşehri derneklerinin temsilcileri, AK Parti Karacabey İlçe Başkanlığınca düzenlenen iftarda bir araya geldi. Derneklerin temsilcileri ile sohbet eden AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, hemşehri derneklerinin önemini belirten kısa bir konuşmanın ardından sözü dernek temsilcilerine bıraktı.
Hemşehri dernekleri buluşmasına, Karacabey Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Bektaş, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Başkanı Musa Öztürk, Karacabey Saadet ve Hamidiye Mahallesini Güzelleştirme ve Romanlararası Dayanışma Derneği Başkanı Musa Üzer, Karacabey Kuzey Kafkasya Derneği Başkanı Serkan Kaya, Karacabey Roman Kültürünü Yaşatma ve Eğitim Derneği Erkan Bağlamacı, Karacabey Ordu Aybastılılar Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Kaya, Karacabey Balıkesirliler Derneği Başkanı Musa Altın, Artvin Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mükerrem Yımaz, Bosna Sancak Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Cengiz Coşkun, Balıkesir İli Kepsutlular Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Arif Çetinkaya katıldı.
İlçede faaliyetlerini sürdüren 10 hemşehri derneğinin başkan ve yöneticileriyle samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada başta dernek sorunları olmak üzere, ilçe sorunları ve çözüm önerileri, dernek temsilcilerinin ortak bir platform kurulması yönündeki düşünceleri gibi konular konuşuldu.
İlk defa böyle bir toplantı düzenleniyor
Karacabey’de faaliyet gösteren dernek yöneticileri toplantıdan duydukları memnuniyeti belirterek, “Karacabey’de ilk kez böyle bir toplantı düzenleniyor bu nedenle bizim için çok güzel bir gelişme ve bu toplantıda yer alarak katılıma destek olan tüm derneklere ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.
Derneklerin de birbirlerini tanıması gerekiyor
İftardan önce hemşehri derneklerinin yöneticileriyle kısa bir sohbet gerçekleştiren Murat Erol, “Biz buraya konuşmaya değil, dinlemeye geldik. Bizler seçim dönemlerinde sizlere dertlerimizi anlattık ve yeteri kadar konuştuk. Artık söz sizde ve bizler Karacabey’e hizmet etme amacı taşıyan bir parti olarak bugün sizleri dinlemeye ve sorunlarınıza çözüm ortağı olmaya geldik” diye konuştu.
Dernek yöneticilerinin kendilerini ve derneklerinin faaliyetlerini kısaca tanıtmasıyla başlayan toplantı samimi bir havada devam etti. Dernek yöneticilerinin kendilerini ve derneklerini tanıtmasının çok yerinde ve önemli olduğunu belirten hemşehri dernekleri, bu vesileyle güzel bir kaynaşma ortamı oluştuğunu belirttiler.
Karacabey çok kültürlü bir şehir
Kentlerdeki hemşeri gruplarının kent kültürüyle açıklık derecesinin, kendi aralarında tesis ettikleri iletişim biçimlerine ve mekânlarla kurdukları ilişkiye bağlı olduğunu belirten Murat Erol, “Türkiye’de uzun yıllardan beri devam eden iç göçten Karacabey şehrinin de etkilenmiş olduğunu söyleyebiliriz. Karacabey’in coğrafi ve iklimsel koşulları, ulaşım ağlarındaki konumu, büyüyen sanayisi Karacabey’in iç göçteki hedef ilçelerden biri olmasının başlıca nedenlerindendir. Özellikle son yıllarda çok yoğun göç alan Karacabey’de, kent nüfusunda belirgin artışlar meydana gelmiştir. Özellikle çevre il ve bölgelerden gelen vatandaşlarımızla birlikte Karacabey çok kültürlü bir şehir özelliği kazanmış ve bunun sonucunda ilçede faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin sayısında bir artış meydana gelmiştir” dedi.
Hemşehri dernekleri kent bilincinin oluşmasında çok etkili
Kentlilik bilincinin gelişmesinin, kente aidiyetliğin sağlanmasına önemli katkılar yapacağını ve hemşehri derneklerinin önemli kurumlar olarak, ilçeye yeni gelenlerin şehre entegre olma yolunda önemli işlev gördüğünü belirten Başkan Murat Erol, “AK Parti olarak bizler sürekli olarak kent yaşamının kalitesini ve kentlerde yaşayan vatandaşlarımızın refahını iyileştirmeye gayret gösteriyoruz. Bu çabamızda en büyük destekçilerimiz siz değerli hemşehri derneklerimiz olmaktadır” şeklinde konuştu.
Hemşehri dernekleri kent konseyinde yer almalı
Toplantıda söz alan dernek yöneticilerinin dile getirdiği ortak sorunlardan biri hemşehri derneklerinin kent konseyinde yer almaması. Bursa Kent Konseyi’nin uzun zaman önce hayata geçirdiği ve başarılıyla yürüttüğü bir çalışma olan Hemşehri Dernekleri Çalışma Grubu’nu örnek gösteren Karacabey Hemşehri Dernekleri, bu tür bir projenin Karacabey’de de hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek Murat Erol’dan bunun için bir çalışma başlatmasını talep ettiler.
Kent Konseyi’nin çalışmaları arasında kentlilik bilincine ve şehre aidiyete ayrıca önem verildiğini belirten hemşehri dernekleri, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek için Karacabey Kent Konseyi’nde acilen bir Hemşehri Dernekleri Çalışma Grubu’nun oluşturulması gerektiğini ifade ettiler.
Ortak bir platform kurulması için Murat Erol’dan destek
Toplantının ilerleyen saatlerinde hemşehri derneklerinin ortak sorunları konuşularak çözüm önerileri tartışıldı. Hemşehri derneklerinin karşılaştıkları sorunları çoğu zaman kendi imkanlarıyla çözmeye çalıştığını belirten dernek yöneticileri daha hızlı ve iyi bir sonuç alınabilmesi için ortak bir platform kurulması gerektiğini ifade ettiler. Tüm derneklerin bir araya gelerek ortak bir platform oluşturmaları ve profesyonel destekle ihtiyaca yönelik çalışmalar yapmaları gerektiğini belirten hemşehri dernekleri böylece daha verimli çalışmalar yapılabileceğini dile getirdiler.
Bazı il ve ilçelerde bu tür bir ihtiyaç sonucunda kurulan hemşehri dernekleri platformlarını örnek gösteren yöneticiler, Karacabey’de de tüm derneklerin birlikte hareket edip karar alabilecekleri bir platform kurulabilmesi için Murat Erol’dan destek istediler.
Hemşehri dernekleri tek çatı altında toplansın
Hemşehri derneklerinin en önemli sorunları arasında yer alan toplanma yeri eksikliğinden ve etkinlik merkezlerinin azlığından bahseden dernek yöneticileri diğer bazı il ve ilçelerin bu sorunları tüm dernekleri tek çatı altında toplayarak aştığını ifade ederek buna benzer bir çalışmanın Karacabey’de de yapılmasını önerdiler.
Hemşehri ve soydaş dernekleri arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ve kent yararına çalışmalar yapılmasının ancak derneklere tahsis edilecek ortak bir merkez ile mümkün olacağını belirten yöneticiler Karacabey’de kurulan hemşehri derneklerinin, doğup büyüdükleri kente ait farklı oluşumlar yerine tek bir çatı altında buluşmasını ve güçlerini birleştirmelerini önerdi.
Çevre il ve ilçelerdeki merkezler örnek alınabilir
Dernek yöneticilerinin ortak çalışmalar yapabilecekleri bir yer talebi doğrultusunda çevre il ve ilçelerde yapılan sosyal faaliyet merkezlerini örnek göstermeleri ve komşumuz Mustafakemalpaşa ilçesinde faaliyet gösteren Sosyal Dayanışma Merkezi’ni dile getirmeleri toplantıda üzerinde detaylıca konuşulan bir diğer önemli konu oldu.
Karacabey’de bu tür bir merkezin kurulması için uygun alan ve yerlerin olduğuna dikkat çeken Murat Erol, “Derneklere ortak çalışmalar yapabilecekleri bir merkezin tahsis edilmesi çok önemli bir konu. Karacabey’de bir Kültür Parkı ve daha faaliyete geçiremediğimiz 300 dönüm bir başka alan var. Buralarda bu tür bir yapı inşa edilebilir ve derneklerin kullanımı için tahsis edilebilir” dedi.
Bu memleket hepimizin
Türkiye’nin sahip olduğu güzelliklere ve kültürel çeşitliliğe dikkat çeken Murat Erol, “Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Boşnağı ve diğer tüm renkleriyle ülkemiz bir kültür mozaiğidir. Sorunlarımız da dertlerimiz de müşterek. Bu sorunlara önereceğimiz çözümler de müşterek olmalıdır. AK Parti olarak sorunlarınızda da bu sorunlara çözüm arayışınızda da daima yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Biz çalışmak için buradayız
Yapılan duanın ardından söz alan Murat Erol, ”Burada bulunan siz değerli dernek yöneticileri büyük fedakarlıklar ile çalışmalarınızı yürütüyor ve kendi imkanlarınız ile Karacabeyimizin gelişmesi için çaba gösteriyorsunuz. Ben özellikle siyaset kurumunun da bu işlerin öncüsü olmasını ve iktidar partisi olarak bu faaliyetlerde lokomotif görevi görülmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.