Erol Gülmez’den istifa resti!

Bursa’da Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre günü yaklaşırken, basınla buluşan İl Başkan Adayı Erol Gülmez, iddialı bir çıkış yaptı.

Göreve geldiği taktirde kadrolu milletvekili olmayacağını, her kademe için önseçim yaptıracağını belirterek, “Genel Merkez tersini söylese de, ben temayül için sandık koyduracağım. Çıkan sonuçları Genel Merkez’e ileteceğim. Listenin altına da 17 ilçe başkanıyla birlikte imza koyacağım. Gereğini yapmazlarsa istifa edeceğiz” dedi.

İlk kez bir il başkan adayı önseçim konusunda ayak diremeye başlayan CHP Genel Merkez yönetimine rest çekmiş oldu.

***

CHP’de İl Kongresi, İsmet Karaca ile Hüseyin Akkuş arasında bir önceki kongrenin “rövanşı” olarak kabul ediliyor.

Adaylardan Erol Gülmez de, Kent Meydanı Holiday Inn’deki basın toplantısında benzer düşünceleri dile getirdi:

“Bir rövanş maçı mantığıyla yaklaşılmasının önüne geçmek için örgütün önüne bir alternatif koymak istedik. Bir partilimiz, ‘CHP kongreleri iki yılda bir şövalyelerin arenada dövüştüğü yer olmamalı’ dedi. Haklıdır, öyle olmamalı.”

31 Mart seçim yenilgisine ilişkin olarak da Gülmez, “Eğer kılıçlar kınına konulmuş ve makam-mevki peşinde koşulmamış olsaydı seçim kazanılırdı” dedi.

***

CHP Bursa İl Başkan Adayı Erol Gülmez, kongre öncesinde İl Yönetim Kurulu aday listesini açıklayacağının altını çizdi; sonra orada bulunan çalışma arkadaşlarına söz verdi.

Avukat Ekrem Demiröz: “35 yıldır partinin üyesiyim. Örgütsel bir görev almadım. Kirli güç savaşlarının yaşanmaması için üçüncü bir yol önerdik. Delege arkadaşlarla konuşuyoruz, ‘şu adaydan nefret ettiğim için karşı tarafa oy vereceğim’ diyor. Bir başkası ‘öbürü olmasın diye şu adayı destekliyorum’ açıklamasında bulunuyor. Oysa siyaset nefret üzerine yapılmaz.”

***

Mehmet Biber: “İl Başkanı arkadaşımız seçim yenilgisine ilişkin bir özeleştiri yapmadı. Bunun için buradayım.”

Uğur Korkmaz: “Geçmiş dönem İl Yönetim Kurulu’ndaydım. İl Başkanı kararları alırken yönetime hiç sormuyordu. Erol Gülmez farklı davranıyor.”

CHP Bursa İl Disiplin Kurulu Başkanı, Avukat Yücel Akbulut: “Solcu vicdanlı adamdır.”

Ali Gümüş: “Bursa’yı yönetmeye talibiz.”

Ahmet Kelat: “Liyakata dayalı bir yönetim oluşturacağız.”

Dilan Narçın Uyumazer: “Kent sorunlarına ilişkin söylemlere ihtiyacımız var. Bunu gerçekleştireceğiz.”

Erdal Aktuğ, Harun Bayrak ve Eda Bayraktar da, hem kendini tanıttı hem de düşüncelerini kısaca ifade etti.

ADAYLARI BULUŞTURAN GECE!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 9 Şubat günü gerçekleştirilecek İl Kongresi’ne yönelik adayların yoğun çalışmaları devam ediyor.

İlçe ziyaretlerinin yanı sıra adaylar mahallelerde toplantılar yapıyor.

***

Geçtiğimiz günlerde CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği gecede hem adaylar vardı hem de aynı gün Ankara’ya giden ilçe başkanları katıldı.

İlçe Başkanı Mete Akyolcular’ın konuşmasının ardından Berhan Şimşek, İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve bir vefa örneği sergilenerek, Nilüfer eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de konuşma yaptı.

Bozbey’in “İnanıyorum ki, 9 Şubat’ta delegeler başarıyı ödüllendirirken, başarısızlığı da cezalandıracaklardır” sözleri dikkat çekti.

Aynı toplantıda, CHP Osmangazi gecesinde başkan adayları Güner Aklan, Erol Gülmez ile İsmet Karaca’ya da söz verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.