Erol, ‘Bu kadar da olmaz!’

Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Belediye’yi gerçekleştirdiği faaliyetleri hakkında eleştiri yağmuruna tuttu.
Erol, “Karacabey Belediyesi’nin, Bursa Caddesi üzerinde ağaçları sökerek gerçekleştirdiği çalışma, Canbalı Mahallesi’nde bulunan Şehit Pilot Yzb. Atilla Savaş Acarca Parkı’nı hala bitirememesi ve Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri etkinliğinin hijyen önemsemeden Ömer Matlı Kapalı Pazar Yeri’nde yapması, insana bu kadarda olmaz dedirtiyor” dedi.
Belediye’nin yaptığı çalışmaları açık bir dille eleştiren Erol, yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Uzun zamandır gazetelere demeç vermedim. Bunun nedeni, güzel ülkemde, güzel şehrimde yaşanan eksik ve yanlışları görmediğimizden değil, sadece ülkemin geçtiği bu zorlu süreçte daha birleştirici ve daha yapıcı yaklaşım gösterme düşüncesindendir.
Yine; bu zaman zarfında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma özelliğini kendilerine adet edinmiş bazı şahıslarda, şahsım ve teşkilatım adına, gerek yazılı basında, gerekse sosyal medya üzerinden atıp tuttular, eleştirdiler, kendi dünyalarında mahkeme kurup, hem savcı, hem hakim olup kararlarını veri verdiler. Onlara da cevap vermedim. Neden mi?
Mevlana’nın şu sözlerini ifade etmek istiyorum: Suskunluğum asaletimdendir / Her lafa verilecek bir cevabım var / Lakin bir lafa bakarım laf mı diye / Bir de söyleyene bakarım ADAM mı diye.
Fakat bazen insanın bu kadarda olmaz dediği ve bardağın taştığı anlar olur. Belediyemiz, Bursa Caddesi üzerinde 10 gündür çalışıyor. Çalışıyor ama yaptığı bazı işler insanlarda soru işaretlerini de yanında getiriyor.
Cadde üzerinde ara refüjdeki bütün yeşillikler, şimşirler ve ağaçlar söküldü ve bomboş kaldı. Milletin yaratmak için yıllarca uğraştığı bu yeşili söküp de, nasıl bir güzellik yaratacaklarını heyecan içinde bekliyorum.!
‘Ormandan bir dal kesenin başını keserim’ diyen Fatih Sultan Mehmet ve Yalova’daki yazlık evin bahçesinde bulunan çınar ağacının dallarını kesmemek için evin raylar üzerinde kaydırılması emrini veren Mustafa Kemal Atatürk geliyor hemen aklıma.
Heyecan içinde bekliyorum, bekliyorum da, Karacabey girişi Canbalı Mahallesi’nde bulunan Şehit Pilot Yzb. Atilla Savaş Acarca Parkı’nda yapılmak istenen ancak 7-8 aydır bitmeyen ya da bitirilemeyen revize çalışmasını görünce içime korkular sarmıyor değil! Dikkatinizi çekerim park yapmıyoruz, mevcut parkı güzelleştirmek adına revize çalışması yapıyor sayın yetkililer.
‘Neden korku sardı içini?’ diye aklından geçirenler için de; Ziya Paşa’nın ‘Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz’ dizeleri geliyor aklıma da ondan…
Geçen yıl eskilerde yaşatılan fakat son yıllarda yok olan panayır kültürünü yeniden canlandırmak için, Karasu Mahallesi merasında panayır etkinliği gerçekleştirildi. Bizler buna hem katılım sağladık ve hem de emeği geçenlere teşekkür ettik.
Şimdi böyle bir büyük alan varken, buranın düzenlenmesi için o kadar emek harcanmışken, ulaşım problemi olmayan ve Bandırma istikametine gidenlerin de dikkatini çekme olanağı bulunan ‘Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Etkinliği’ni Karacabey Ömer Matlı Kapalı Pazaryeri’nde yapmak hangi akla hizmettir Allah aşkına!
Yetkililerin ‘hijyen hijyen’ diyerek dilinde tüy biterken, insanların mikroplardan arınması ve korunması için onca düzenleme yapılırken, ‘pazardan aldığınız ürünleri yıkamadan, mümkünse sirkeli sudan geçirmeden yemeyin’ diye her gün uyarılırken, yarattığı kokunun da getirdiği ayrı bir katma değer olacak iken, gidip de Karacabey’in tek kapalı pazar yerinde Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Etkinliği yapmanın hangi mantık çerçevesine sığdırıldığını gerçekten çok merak ediyorum. ‘Panayır bittikten sonra yıkanır olur biter’ diyen veya düşünenler olabilir. Onu da siz değerli halkımızın ve yöneticilerimizin takdirine bırakıyorum. Şeyh Edebali’nin dediği gibi; İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.