Ergün Koç’tan hizmet atağı

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, gerçekleştirmeyi düşündüğü projelerini ilçe halkıyla paylaştı.
Projelerini 8 madde altında toplayan Başkan Koç'un en dikkat çeken yatırımlarının başında “Tramvay Projesi” geliyor. Koç, “Karacabey'in çehresini değiştireceğiz” dediği ve yapmayı düşündüğü hizmetleri şu şekilde sıraladı;
Tramvay Projesi
“Bilindiği üzere ilçemiz küçük sanayi sitesinden binlerce kişi her gün ekmek kavgası için gidip gelmektedir. Aynı zamanda özellikle İzmir istikametinden ilçemize gelmekte olan yolcular kavşakta inmek zorunda kalmaktadırlar. Bu durum ilçemize ulaşmak için problemlere sebebiyet vermektedir.
Yine ilçemizin kuzeyinde bulunan TOKİ konutlarında binlerce kişi yaşamakta ve eski panayır yeri denilen 310 bin m²'lik alanda çok iddialı bir parkın inşaatı devam etmektedir. Bu parkında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda halkın hizmetine sunulması hedeflenmektedir.
Bu sosyal ve ekonomik aktiviteler dikkate alınarak ilçemizi kuzeyden güneye taşıyacak bir tramvay hizmeti önem kazanmaktadır.
Bu nedenle, Bursa-İzmir yolu kavşağından, Taşlık köyüne kadar tramvay hizmeti yapılması ilçemize daha da önem kazandıracaktır. Bu projenin çalışmalarına başlanmış olup, projenin hayata geçirilmesi yönünde gerek finansman gerekse proje çalışmaları sürdürülmektedir.
Cumhuriyet Alanı'na Batçık
Bilindiği üzere ilçemiz meydanında çeşitli istikametlerden gelen araçlar ile yayaların geçişlerinde zorluklar yaşanmaktadır. Bu nedenle şehir merkezindeki bu alanın kazılarak çeşitli istikametlerden gelen araçların geçişini hızlandırmak ve kolaylaştırmak önem arz etmektedir. Buna bağlı olarak üstte ise yayaların kolayca geçişi sağlanacaktır.''
Kamyon garajı Kademe arkasına taşınacak
Soğan Pazarı ve Taşıyıcılar Kooperatifi karşısına yapılacak olan hastane inşaatı hızla devam etmektedir. Hastanenin faaliyete geçmesiyle bu yörede hem araç hemde yaya trafiği artacaktır.Diğer taraftan hastanenin özelliği nedeniyle daha sakin ve sessiz ortamda bulunması ve gürültü kirliliğine sebebiyet verilmesi amacıyla, bu yörede faaliyette bulunan ve ilçemiz için hayati öneme sahip Soğan Pazarı ve Kamyon Garajının aynı fonksiyonlarını daha modern ve etkin bir şekilde sürdürebilmesi amacıyla Kademe arkasındaki alana taşınarak bu hizmetlerin daha verimli hale getirilmesi yararlı ve gerekli olacaktır.
Hastane yerine modern otogar
İnşaatı devam eden yeni hastanenin bir yılda tamamlanarak hizmete sokulması öngörülmektedir. Devlet Hastanesi B Blok olarak kullanılan bina modernize edilerek otogar yapılması, ilçemize önemli bir hareket sağlayacaktır. Böylece bir taraftan Karacabey-Bursa-İzmir yoluna bağlantıyı ve ulaşımı kolaylaştıracak ve ilçemize önemli bir konum sağlayacaktır.
Belediye İşhanı düzenlenecek
1974-1975'li yıllardaki inşaat teknolojisine göre inşa edilen iş hanının bir taraftan işlevsel özelliği olmadığı gibi kentsel görünüm açısından da hoş bir görüntü arz etmemektedir. Bu nedenle Belediye İş Hanının yeniden düzenlemeye tabi tutulması yararlı ve gerekli görülmektedir.
Yeniköy'e çevre yolu
İlçeye giriş ve çıkışları kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla Canbalı Köprüsünden başlayarak Yeniköy yoluna ulaşan bir çevre yolu yapılması, ilçemize büyük rahatlık sağlayacaktır.
Kademe yerine AVM ve otel
Bilindiği üzere İstanbul-İzmir otoyolu projesi kapsamındaki otoban için, Bursa'dan ilçemize girişte bulunan köprüye varmadan bir köprülü kavşak yapılması öngörülmektedir. Bu kavşağa varmadan önce İstanbul'dan Karacabey'e giriş için mevcut olan Canbalı Köprüsüne ilave bir köprü yapılarak ilçemize girşi ve çıkış ulaşıma elverişli hale getirilecektir. Bu projeye bağlı olarak Canbalı Köprüsünden girişte sağ tarafta bulunan ve Karacabey Belediyesi Kademe Amirliği olarak anılan bölgenin, yeniden düzenlenmesi önem arz etmektedir.
Bu nedenle belediyeye ait benzin istasyonu, itfaiye ve diğer araç ve gereçlerin bulunduğu bölgede sadece benzin istasyonu yerinde bırakılarak diğer alanlardaki tüm hizmet binalarını iptal ederek, yerine daha modern çarşı (AVM), oteller ve sosyal alanlar yapılması ilçemize daha güzel ve elverişli bir görünüm kazandıracaktır.
Köylere Sosyal Hizmet Projesi
Bütün köylerimizde özellikle gençlerin yararlanacağı sportif alanlar ile halkın başta düğün ve diğer sosyal aktivitelerini modern bir ortamda yapabilmelerini teminen sosyal binaların yapımı sağlanacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.