ERGO sizi dinliyor!

Ergo Sigorta’nın bu sene yaptığı acenteler ve basın toplantılarının dördüncü ve son ayağı Bursa Hilton Otel’de düzenlenen bir basın kahvaltısında yapıldı.
Toplantıya Bursa Bölge Müdürü Erdem Tuna, Yalova Acentesi Başol Haraç, Coşkunöz Sigorta’dan Güldal Hanım katıldı.
Ergo Türkiye İcra Kurulu Üyesi Yıldırım Türe’nin yaptığı açılış konuşmasında sigorta sektörü ile sigortacılıkta Ergo Türkiye’nin yeri ve hedefleri konuşuldu.
Türkiye’deki 1400 Ergo acentesinin 122’si Bursa Bölgesi’ndeki 6 ilde yer almakta imiş. 2015’de 1500 acenteyi hedefliyorlar imiş. Acenteleri seçerken ince eleyip sık dokuyorlarmış; ki, hizmet kalitesinde düşüş olmasın. Sektör içinde onları öne çıkartan da bu titizlikleri imiş.
Yıl içerisinde Üst Yönetim, Bölge Müdürleri ve Acente temsilcileri tarafından 20 bin ziyaret gerçekleştiren Ergo Sigorta acentelerin korku ve ihtiyaçlarını dinlemeyi önemsiyor.
2013 yılında ERGO Türkiye CEO’su Theo Kokkalas’ın liderliğinde ‘sürdürülebilir kârlılık’ ile büyüyen şirket, Türkiye’nin önde gelen sigorta şirketi olma hedefine adım adım ilerlerken kendisine 3 ana strateji belirlemiş.
* Acentelere ve müşterilere odaklanmak,
* Gelişmiş risk değerlendirme yetkinliğini güçlendirmek,
* Operasyonel mükemmellik…
Bursa Bölgesinin sigorta ihtiyacı genellikle yangın ve sorumluluk üzerine yoğunlaşıyormuş. Kasko ve zorunlu trafik sigortası tüm birimlerde birinci sırada.
DASK en şiddetli depremin yaşandığı illerde bile yeterince önemsenmiyor. Sağlık ve konut sigortaları ona keza.
Ergo sigorta yat sigortacılığında öne çıkıyor.
Ergo’nun, “ERGO başka Kasko Başka” adı ile dosya açmadan hallettiği küçük kazalar (yıllık, KDV dahil 500 liraya kadar olan küçük hasarlarda), ölçüsel limit olmaksızın 2 parçaya kadar hasarsızlık bozmadan ve hasar dosyası açmadan sağladığı onarım hizmeti var.
“ERGO yüzde 100 Sağlık Sigortası” ile de tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü ile anlaşmalı özel sağlık kurumlarından alınacak hizmetler için SGK’nın karşılamadığı fark ücretlerini, özel ve genel şartlar ile belirtilen şekilde karşılıyor.
Ergo, günümüzde sayıları gittikçe çoğalan sigorta şirketleri arasından güvenilirliği ve hizmetleri ile öne çıkıyor.
Ergo bu yıl, “ERGOL’luyorum, Kazandıkça Kazanıyorum” satış teşvik ve ödüllendirme programını iş ortaklarıyla paylaşıyor. Acenteler tek bir şifre ile poliçe kestikleri ekrandan ergoluyorum.com’a otomatik geçiş yapabiliyor.
Ergo, “Sigortalatmak başka, ERGO’latmak başka” sloganı ile sigorta sektöründe en çok hatırlanan 1. marka…
Bilgilendirmelerin ardından ettiğimiz sıcak sohbette sigoratcılığın sosyal boyutları konuşuldu en çok.
****
Sigorta denince hafiften tüylerimiz dikilir malum.
Sigorta, başımıza bir hal geldiğinde koştura koştura kapısını çaldığımız, asayiş berkemal olduğunda ise sigortaya verdiğimiz paraya kıyamadığımız bir olgudur.
Bireyselleşen hayatlarımızda kendimizi güvenceye almak adına gereklidir elbet. Hatta elzemdir.
Analar babalar sermayeyi çocuklara yüklemişken, akraba tarikat herkes kendi derdine düşmüşken, dost arkadaş kendi bütçesini kendisine zor yettiriyor iken, başın sıkışınca el verecek kimse de bulunmuyor haliyle.
O zaman da kurumsal destekler giriyor devreye…
Eskiye nazaran biraz daha önemsenen sigortacılık aslında gerektiği kadar önemsenmiyor. Canımız malımız kadar değerli olmadığından araç sigortaları sağlık sigortalarının önüne geçiyor. SGK da önemli bir etmen elbet.
Bir de Allah emanet yaşayan bir millet olarak her şeyi Allah’a havale ettiğimizden…
Üstüne üstlük cebimizdeki parayı bozdur bozdur harcadığımızdan…
Hayat içindeki önceliğimiz henüz sigortalatmak değilse de değişen şartlar bunu elzem kılıyor…
Sigaradan çaydan çorbadan kesip alacağız kendimizi garantiye.
Yoksa kimseden fayda yok artık, bilesiniz…
cananekncylmz@gmail.com'

Canan Ekinci Yılmaz

1 Nisan 1963 Karacabey doğumlu. Karacabey Lisesi mezunu. 5 Ekim 2010 itibariyle yazar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.