ERDOĞAN ARIKAN NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

TRT Spor Program Yapımcısı Erdoğan Arıkan, Arda Turan’ın yeniden Milli Takıma kazandırılması gerektiğini söyledi.
Yetmedi, sicili bozuk Arda’yı son programında cilalamaya başladı.
Akıl tutulması yaşanmıyorsa, Türk sporunun, özellikle futbolun neden sistemsiz olduğunu, neden hiç gelişmediğini gösteren somut bir bilgisizlikle karşı karşıyayız.
Bu kafalarla spor nah kalkınır!
Sporcu dediğin, centilmen, “Zeki, çevik ve AHLAKLI” olmalı.
Atatürk’ün söylediği hangi söz doğru değil de, sen ahlaksızları yeniden gençlere örnek göstermeye çalışıyorsun?
Arda Turan ya da Emre Belezoğlu, iyi futbolcu olabilir, öyleler de, ancak iyi karakterli değiller. Centilmen hiç değiller. İkisi de sahtekar ve şiddet yanlısı, ikisi de kaba kuvvet gösterileriyle futbolun çok önüne geçmiş isimler. Ne yazık ki, şöhretin ve paranın altında ezilmişler. Kendilerini izleyenleri sürekli aldatıyorlar.
Onlarca örnek gösterilebilir.
Emre Belezoğlu: haksız olduğu halde, rakiplerine ve hakemlere hangi maçta kabadayılık yapmıyor? Dövecekmiş gibi güç gösterisi yaparak rakiplerinin ve hakemlerin üzerine hangi maçta yürümüyor? Horoz gibi böbürlenerek hangi maçta küfür etmiyor? Hangi maçta kart görmüyor?
Spor eşittir centilmenlik değil midir? Böyle mi örnek olacağız? 39 yaşındaki kaşarların ne işi var Milli Takımda? Belezoğlu, gençleri zehirlemekten başka hiç bir işe yaramaz.
Gelelim Milli Takımın eski kaptanı Arda’ya: Sanıyorum iki yıl önce, 2-0 yenildiğimiz İzlanda maçından dönerken uçakta, gazeteci Bilal Meşe’yi tekme tokat dövmedi mi? Hızını alamayıp, başta Fatih Terim olmak üzere Milli Takım sorumlularına, Futbol Federasyonu yöneticilerine ağza alınmayacak sözcükler kullanarak takır, takır saydırmadı mı?
Fatih Terim de bunları üç ay sonra içine sindirmedi mi?
Yetmedi: Arda, daha 6 ay önce, ünlü şarkıcı Berkay Şahin’in gözleri önünde eşine sarkmadı mı? Belinde taşıdığı ruhsatsız silahını çekerek tehditler savurmadı mı? Kabadayılık damarlarının iteklemesiyle gövde gösterisi yapmadı mı? Bu nedenlerle Çağlayan 3. Asliye Ceza Mahkemesince 2 yıl, 8 ay, 15 gün hapis cezasına çarptırılmadı mı? Bunlara çuvalla örnek gösterilebilir.
Erdoğan Arıkan sen neredesin, kendine malik misin?
Erdoğan Arıkan, 35’lik Arda’yı yeniden Milli Takıma kazandırma kampanyası başlatırken gençlerin daha kolay yoldan zehirlenmelerini mi istiyor?
Nasıl ruhsatsız silah taşınır? Evli bayanlara nasıl sarkıntılık yapılır? Gazeteci nasıl dövülür? Canının istediği yerde dilediğine ana avrat nasıl küfür edilir? Hakemlerin yüzlerine nasıl tükürülür? Milli Takımda bunları mı öğreteceğiz?
Gel de anla?
Acaba, rezilliklerin yaygınlaştırılması mı isteniyor?
Yoksa gençlerin; bunlara benzer çirkinlikleri daha kolay nasıl öğrenebilecekleri mi test ediliyor?
Erdoğan Arıkan, geçtiğimiz Salı günü akşamı, Alp Pehlivan ve Ayhan Akman ile birlikte yaptıkları programda sözde “Süper Lig” in 7. hafta karşılaşmalarını yorumladılar. Tabi ki, her zaman olduğu gibi yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Çünkü, Arıkan’ın Arda’yı cilalatma önerisine, Alp Pehlivan ile Ayhan Akman da balıklama atladılar.
Türk sporu gelişmiyorsa, gerçeği bırakıp yalakalığı ve amigoluğu benimseyenlerin ekran işgalindendir.
Kısaca özetlemek gerekirse, spor medyasının yüzde 95’i uyuşturucu görevi yapmaktadır.


ŞU FELEĞİN İŞİNE BAK!
TRT’de spor programı yapıyor. Sözde yönetici Ersin Düzen var ya, tam bir düzenci.
İktidar şakşakçısı Düzen, 200 bin T.L. aylık maaş alıyor da, hala “Yetmiyor” diyormuş.
İşsizlikten yakınan milyonlar asgari ücretle çalışabilmek için iki büklüm olmuş kıvranıyor. Çaldığı kapılar yüzüne kapanırken, her gün hayal kırıklığı yaşıyor. Çaresizlikten umutlarının tükendiği görülüyor.
Anlayacağınız her gün ölüyorlar.
Üniversite bitirmiş diplomalı da olsa, ya da ağzıyla kuş tutabilen yeteneklerini de sergilese, yandaş değilse, iş bulamıyor.
İş bulamamaktan kendini yakanları mı, atanamadığı için intihar eden öğretmenleri mi ararsın?
Çocuklarını doyurabilmek için fuhuştan başka seçeneği kalmamış anneleri, ailesini geçindirebilmek için hırsızlığı yeğlemekten başka çıkış bulamayan babaları düşünün…
Düşünün de biraz insaflanın.
200 bin yetmiyormuş öylemi?
Adamın aç olan karnı değil.
Belli ki, aç olan gözleri.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.