Erdek’te “Saatli Bomba” istemiyoruz!

Erdek’te “Saatli Bomba” istemiyoruz!
*Erdek merkezindeki LPG istasyonu için “Saatli Bomba” yorumunu yaparak yargıya giden GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, yeni seçilen Belediye Başkanı Hüseyin Aysan’a konunun yaşamsal önem taşıdığını söyledi ve destek istedi.
Güney Marmara’nın tatil incisi Balıkesir’in Erdek ilçesinde, Belediye’ye ait Akaryakıt İstasyonu’na ek olarak LPG tesisleri kurulmasına tepki gösteren ve insan sağlığının önemsenmediğini ileri sürerek yargıya başvuran GÜMÇED yöneticileri, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan’a konunun önemini anlattı.
Ziyarette GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen’in yanı sıra GÜMÇED Genel Sekreteri Göksel Sakarya, GÜMÇED Karacabey Birim Başkanı İbrahim Bursalı ve Erdek Birim Başkanı Mehmet Sütçü eşlik etti.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan’ı seçimlerdeki aldığı başarıdan dolayı kutlayan GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, genç belediye başkanından Erdek’in tarihine, doğasına, turizmine, havasına, suyuna, zeytinine sahip çıkarak koruyacağından şüphelerinin olmadığını söyledi.
Erdek’te bir önceki Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve belediye meclisinin aldığı bir kararla kent merkezi içerisinde saatli bomba niteliğindeki LPG istasyonunun tüm halk tarafından korkuyla takip edildiğini belirten Önürmen, bu hatadan mutlaka dönülmesi gerektiğini vurguladı. GÜMÇED’in konuyu yakından takip ederek şehir merkezi içinde LPG istasyonu yapılmasına izin vermeyeceklerini belirten Önürmen hazırladıkları dilekçe ve raporu Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan’a sundu.
GÜMÇED’in raporunda çarpıcı açıklamalar
GÜMÇED’in hazırladığı raporda belediyeye ait akaryakıt istasyonunun Erdek Belediye Meclisinin Haziran 2008’de aldığı kararla ek olarak LPG istasyonu kurmak için imar planında değişikliğe gidilmesinin hukuka aykırı olduğuna değinildi. Raporda ayrıca, mevcut akaryakıt istasyonunun kent merkezi içinde kalmasından dolayı ilgili bakanlığın çıkardığı yasayla meskun mahallelerde söz konusu LPG istasyonlarının yasal olarak uygun olmadığı görüşüne yer verildi. Belediyelerin kamu hizmetiyle yükümlü olduklarına ve öncelikle halkın can ve mal güvenliğini riske atacak çalışmalara girmemesine vurgu yapılarak örnek olarak Bandırma Belediyesinin söz konusu akaryakıt istasyonlarını şehir dışına çıkarmasını gösterdi. Ayrıca Erdek gibi turizme açık bir bölgede söz konusu yatırımın turizme zarar vereceğinden söz edildi. Raporda özellikle söz konusu akaryakıt istasyonunun depoları araç trafiğinin yoğun olduğu yolun altında olmasına dikkat çekildi. Bununla birlikte LPG istasyonu inşaatı olan yerde Jandarma Karakolu’nun yanı sıra yoğun yerleşim alanlarının da bulunduğu belirtildi. LPG istasyonlarının yarattığı tehlike ve risklerin araştırıldığında halkın can ve mal güvenliğine zarar vererek ölüm ve yaralanmalara neden olduğuna dikkat çekildi.
Erdek Belediye meclisinin Haziran 2008’de almış olduğu kararı Danıştay 6. Dairesinde görüldüğünü belirten GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, söz konusu dava sonuçlanmadan LPG istasyonu inşaatının devam etmesini hukuka saygısızlık olarak yorumladı. GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen Erdek’te halkın takdiriyle seçilen Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin Erdek’in geleceğini ilgilendiren LPG istasyonunu meclis gündemine alarak söz konusu yanlış kararı değiştirmelerini istediklerini söyledi.
“ GÜMÇED bölge için çok önemli”
GÜMÇED’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, derneğin bölgedeki faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve takdirle karşıladığını belirtti. GÜMÇED’in LPG istasyonuyla ilgili sunmuş olduğu raporun kusursuz bir şekilde hazırlanışına dikkat çeken Aysan, bu rapor karşısında söylenecek bir sözün bulunmadığını belirtti.
Erdek’in geleceğini hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Aysan “ Zaten dava sürecinde olan bir konuyu hep birlikte takip edeceğiz. Bağımsız yargının kararını hepimiz saygıyla karşılamalıyız. Sizler sunmuş olduğunuz dilekçe ve raporunuzu meclis gündemimize alarak konuyu tüm hatlarıyla irdeleyeceğiz. Ayrıca bu konuyla ilgili halkımızın düşüncesi de bizler için çok önemli. Halkımızın takdiriyle seçilen başkan olarak her zaman düşüncelerine saygıyla karşılayacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
GÜMÇED ile bir çok projede ortaklaşa çalışmak istediklerini ve destek beklediklerini sözlerine ekleyen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen’e bölgeye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.