Erdek’te akıl tutulması mı yaşanıyor?

BİMER, Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çevre İl Müdürlüğü, Erdek Kaymakamlığı ve Erdek Belediye Başkanlığı’na gürültü kirliliği ile ilgili arzuhalimizi aylar önce yazdık.. Erdek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin altındaki yeşil alanda dilediği gibi at koşturanların çadırkondusundan çıkan gürültü kirliliğinin büyük sıkıntı yarattığını söyledik.. Yasalar pas-pas yapılarak olgunlaştırılan dayanılmaz boyutlardaki gürültü kirliliği ile vatandaşa işkence çektirildiğini dile getirdik.. Anlayacağınız rezaleti en ince ayrıntısına değin defalarca anlattık..
Önlem alınır da, sağlıklı ve huzurlu bir ortam yaratılır diye bir yılı aşkındır bekledik.. Gel gör ki, boşuna beklemişiz. Dağ fare doğurdu. Değişen hiç bir şey olmadı. Onlarca ailenin geleceğini karartan rahatsızlıklar ısrarla anlaşılmak istenmedi.
Öncelikle hukuksuzluğun Erdek Belediyesi tarafından desteklendiğini söyleyelim.
Birileri keyif yapabilsin diye kopartılan gürültü kirliliği nedeniyle evinizde dinlenemiyorsunuz.. Sabahlara kadar uyku uyuyamıyorsunuz.. Hatta bunalıma giriyorsunuz.. Yasal haklarınız gasp edilmiş durumdayken kirliliği ilgili makamlara iletiyorsunuz ancak adalet bulamıyorsunuz..
Olmaz demeyin, Erdek’te oluyor işte..
Tüm bu uygulamaların Belediye’nin sırt sıvazlamasıyla teşvik edilmesi çok düşündürücüdür.
Yasalara özen gösteren, dürüstlüğü, eşitliği ve insan haklarına saygıyı öne çıkaran CHP’li bir Belediye’den beklenmeyen danslar doğrusu çok şaşırtıcı.
İnanılacak gibi değil ancak yaşanan gerçekler böyle.
En ilginç olanı da; 155’in her gece aranması ve koşa koşa gelen polislerin naylon ataklarla göz boyamaya çalışması..
155’i arıyorsunuz, polis gelmemezlik yapmıyor, bal vermeyen arılar gibi anında damlıyor. Görüntü güzel ancak, sonuç değişmiyor.. Aynı tas, aynı hamam sürüyor. Nedense kalıcı çözüm üretilmiyor. Aslında, “Görev yapıldı densin” koşuşturmaları bahane, görünen o ki ahbap-çavuş ilişkileri şahane!
155’e, “Neden dostlar alışverişte görsün diye tutanak düzenliyorsunuz? Neden ses ölçümü yapılmıyor? Neden Kabahatler kanunu işletilmiyor? Neden Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuyor? Görevinizi eksik yapmıyor musunuz? soruları yöneltildiğinde, polis ne diyor biliyor musunuz? “Erdek’ten bıktım. Tayinimi isteyip gideceğim. Sizi de mahkemeye vereceğim.” Hepsi o kadar. Tabi ki mahkemeye veremiyor, veremez de. Biliyor ki, gerçekler ortaya çıkar.
Sizce polisin Erdek’ten bıkmış olmasını gerektirecek ne oldu? İlginç değil mi? Araştırılması gerekmez mi?
Düşünebiliyor musunuz, konut bölgesindeki yeşil alanda, etrafı bezle çevrili bir yerde yani açıkta, yani kaçak durumda sözde canlı müzik adı altında sergilenen gürültü kirliliği Erdek Belediyesi tarafından destekleniyor..
Nereden bakılırsa bakılsın, nereden tutulursa tutulsun mızrak çuvala sığmıyor.
Neden acaba?
İsterseniz canlı müzik yapılabilmesi için ne gibi kaçaklara göz yumulduğuna bakalım:
Yasalar diyor ki; burası yeşil alan. Yani çivi çakılamaz. Hazine, burasını, “Yeşil alan dışında kullanılamaz” koşuluyla Erdek Belediyesi’ne devretti. Amaç dışı kullanıldığı için tapu iptal davası açtı ve mahkemeyi kazandı. Temyiz edilen süreç Yargıtay kararıyla noktalanacak.
Anlayacağınız, yeşil alandaki kaçak çadırkonduya hiç bir koşulda işletme ruhsatı verilemez. Verilirse suç işlenmiş olur. Söz konusu kaçak işletmeye elektrik ve su bağlantısı da yapılamaz, yapılırsa, bilinmelidir ki hukuksuzdur.
İşgalciler yasa- masa dinlemiyor, meydan okuyor.
Yeşil alanda, açıkta oldurulan çadırkonduda, okulun on adım dibinde alkollü içki satışı ve canlı müzik yapılıyor. Yasaları tınlayan yok. Belediye, Emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlık gıkını çıkaramıyor. Vatandaşın dinlence haklarının üzerinde yasalar çiğnenirken, kimse görmüyor.
Oysa her hangi bir işletmenin alkollü içki satışı yapabilmesi için mevcut yasalara göre Okula ya da Çocuk Parkına en az 100 metre uzaklıkta olması gerekiyor. (Hâlbuki söz konusu yer Okula ve Çocuk Parkına 10 metre yakınlıkta) Konut bölgesindeki açık alana canlı müzik ruhsatı da verilemez. Yasalara göre hiç bir koşulda ruhsat verilmemesi gereken işletmelerde canlı müzik yapılabilir mi? Okulun dibinde, Çocuk Parkına 10 metre yakınlıkta bir yerde, birileri keyif yapsın diye alkollü içki satışı söz konusu olabilir mi?
Ne yazık ki tüm bu rezaletler oluyor. Demek ki Erdek’te dağ yasaları işliyor?
Ben yaparsam olur mantığı ile olmazlar oldurulurken, her türlü kaçakçılığa göz yumuluyor ve onlarca aile bilinçli bir şekilde mağdur ediliyor.
Sayın Kaymakam, Sayın Vali, yasalar gözünüzün önünde çiğnenirken sizler akıl tutulması mı yaşıyorsunuz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.