“Bundan sonra kimse ‘Türkler soykırım yapmıştır’ diyemez”

Vatan Partisi Karacabey İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde görülen ‘Ermeni Soykırımı Sömürgeci Bir Yalandır’ davasının temyiz sonucu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” ifadesini kullanan Ata, “Öncümüz Doğu Perinçek, bizce devletin yapması gerekeni yapmış, ulusal güçlerle birleşerek, ulusumuza atılmaya çalışılan ‘soykırımcı’ yalanını tarihe gömmüştür.” dedi.

İlçe Başkanı Ata, temyiz sonucu ve süreç içinde yaşananları kamuoyuyla paylaşan yazılı açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Hatırlayın… İsviçre soykırıma karşı sürdürdüğümüz bu direnişi kırmaya çalıştı. Fransa ve Ermenistan da bu yalana müdahil olarak destek verdi. Belgeleriyle kanıtladığımız, soykırımı reddettiğimiz bu süreç yıllarca devam etti. Bu konuda şimdi alınan zafer, herkes bilsin ki, ‘Bağımsızlık ve Özgürlük’ tutkunu Türk ulusunundur. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü,  AİHM’ye üye 42 parlamento bile artık yasalarına soykırım yalanını koyamayacak. Bugüne kadar konulanlar ise, artık ‘yok hükmüne’ düşmüştür. Bu ülkeler arasında Yunanistan, Ermenistan, Fransa, İsviçre ile Almanya’nın eyalet parlamentoları da vardır. Hiçbir yasa, AİHM kararlarından üstün olamayacağı için, gelinen şu aşama, bundan böyle ülkemizin hukuki anlamda Ermeni soykırımı ile ilgili savunma durumunun ortadan kalktığının unutulmayacak bir zafer göstergesidir. Aynı zamanda uluslararası anlamda da bu karar örnektir. Hukuk gözüyle de, tarih gözüyle de, devletlerarası anlaşmalar gereği de, bundan böyle sömürgecilerin ‘Ermeni Soykırımı Yalanı’ yok hükmündedir. Yalanları hukuken ortadan kalkmıştır.

Ancak davalar ile uzayan bu süreç içinde, ulusumuzun onurlu geçmişi ve soykırımcı gibi gösterilmeye çalışılması konusunda hükümet olan AKP ile kuyrukçusu CHP ve bölücü HDP ne yazık ki, uluslararası emperyalist arenada, tarihi gerçekleri ulusumuzun lehine olacak şekilde savunmakta yetersiz kalmışlardır. Soykırım tanımı bize göre, AKP içinde adeta taraf bulacak pozisyona gelmiştir. 14 yıllık varlıkları süresince iktidardaki AKP’nin eski ve yeni yöneticileri, oldukça esnek açıklamalar yapılarak, neredeyse ulusumuzu ‘soykırımcı’ gösterecek kadar savunma zafiyeti yolunu seçmiştir.

Acı olan şudur ki; ‘Büyük Önder Ata’mızın mirası CHP, soykırım yalanını savunan bir adayı milletvekili olarak seçtirmiş, bununla yetinmeyip; Ata’mıza ‘halkların katili’ dediği iddia edilen bir kişiyi de genel başkan yardımcılığına taşımıştır.

Bölücü HDP’nin, günümüzde piyon PKK’nın sözcüsü durumunda olduğu gerçeği halkımız tarafından asla yadsınamaz. İnsanlarımızı, büyükelçilerimizi katleden Asala terör örgütünün, 1984 yılında dağılmasının ardından, PKK’ya insan ve silah kaynağını aktardığı söylenmektedir.

Karakterleri gereği, onların ‘Ermeni Soykırımı Yalanı’nı pompalayan sömürgeci Fransa, Almanya’dan farklı görüşte olmaları da mümkün değildi ve onlar da bu yalana destek vermişlerdir.

MHP’nin de soykırım yalanına bilimsel anlamda direnen bilim insanı Yusuf Hallaçoğlu’nu partiden atma girişimi ise, halkımızın belleğinden silinmeyecektir. MHP üst yönetimi, Sayın Hallaçoğlu’nun mahkemeye gitme isteğini, ‘önce istifa et’ diyerek engellemiştir. “Perinçek’lerin reklamına alet olmayız” gibi bir sığ düşüncede olanlar,  üzerine leke atılanın aslında ‘Türk Ulusu’ olduğunun farkında bile olamamıştır.

Yıllar süren bu davanın savunucularından ve öncülerinden biri olarak onur ve gurur duyuyoruz. Partimiz ve Öncümüz Doğu Perinçek’e sahip olmakla övünç duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan yurttaşların tümüne ‘Türk Ulusu’ denir. Bunu sonsuza dek haykırmaya, ulusumuza atılacak her yalanı göğüslemeye devam edeceğimize bir kez daha Yüce Türk Ulusu’nun önünde söz veriyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.