ERDEK BELEDİYE BAŞKANI, CUMHURBAŞKANI’NDAN ÖZÜR DİLEDİ

CHP’li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup göndererek özür diledi.
Mektupta; Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan Hüseyin Sarı ile ilgili davanın geri çekilmesi istemi yer aldı.
Erdek Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen hükmün kaldırılmasını içeren özür mektubu aynen şöyle:
“01 Ağustos 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı seçildikten ve 15 Temmuz hain kalkışması sonrasında, ulusal ve uluslararası basının önünde yaptığınız bir konuşmada, “Bu güne kadar her ne hakaret ederse etsin şahsıma yapılan tüm hakaretlerle ilgili davaları bir kereye mahsus olmak üzere geri çekiyorum” şeklindeki açıklamanıza rağmen bir tek Erdek Belediye Başkanı olarak benimle ilgili dava geri çekilmemiştir. Bu konudan sizin bilginiz olduğunu sanmıyorum. Ancak emrinizin yerine getirilmemesini hazmedemiyorum. Erdek Cumhuriyet Başsavcılığının 2014/461 sayılı iddianamesi, Erdek Asliye Ceza Mahkemesinin 2918/860 esas ve 2015/976 sayılı karar alınarak, 06. 12. 2018 tarihinde hüküm onaylanmış ve tarafıma 11 ay 20 gün hapis cezası verilmiştir. Akabinde Silivri 2. İnfaz Hakimliğinin 2019/1472 esas 2019/1474 sayılı karar ile 16. 03. 2019 tarihine kadar denetimli serbestlik koşulu ile salıverilmiş bulunmaktayım. 2019 yerel seçimlerinde ilçemizden 11.306 oy alarak yüzde 52.04 ile yeniden Erdek Belediye Başkanı seçilmeme rağmen almış olduğum ceza nedeniyle görevimi yapamamaktayım. Vermiş olduğunuz talimatın yerine getirilmemesi hususunda eğer bilginiz yoksa ve sizin emrinizi yerine getirmeyenler varsa bu benim gururuma dokunuyor. Sizin sözünüzün üstünde söz olmasını kabul edemiyorum. Tüm bu olaylardan ötürü tekrar özür diler, konuyla ilgili takdiriniz ve emirleriniz hususunda gereğini saygılarımla arz ederim.”
Yukarıda okuduğunuz gibi, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, beş paralık çıkar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan özür dilerken yağ makinasına dönüşmüş. El pençe divan olmuş ve incelirken neredeyse kırılacak.
Ne diyor Sarı: “Sizin emirlerinizi yerine getirmeyenler varsa bu benim gururuma dokunuyor. Emirlerinizin yerine getirilmemiş olmasını hazmedemiyorum. Sizin sözünüzün üstünde söz olmasını kabul edemiyorum.”
CHP’li Belediye Başkanı kime yapıyor bu göndermeleri?
Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik Cumhuriyete çuval geçirenlere.
Breh, breh, breh, sen neymişsin be abi?
Sahibinin sesinin tıpkısının aynısı mübarek.
Hüseyin Sarı, Recep Tayyip Erdoğan senin için bu denli büyük ilahtı da neden hakaret ettin? Ya hakaret etmeyeceksin, ya da sözünün arkasında duracaksın.
İlkeli olmak bunu gerektirmiyor mu?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kulakları çınlasın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.