Erbakan’ı anma etkinliğinde büyük coşku!

Eski Başbakan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 6. yılında anıldı. Erbakan Vakfı İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Aldanmayan-Aldatmayan Erbakan”ı anma etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi. Etkinliğe, Mehmet Gümüş başkanlığındaki Erbakan Vakfı Karacabey Şubesi de yoğun katılım gösterdi.
Anma etkinliğinde konuşan Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, “Milli Görüş hareketini zafere ulaştıracak kurum Erbakan Vakfı’dır.” dedi.
Necmettin Ebakan’ı anma etkinliğine Türkiye’nin 81 ilinden gelen binlerce insan, Abdi İpekçi Spor Salonunu hınca hıç doldurdu. Yer yer izdihamların yaşandığı törende merhum Erbakan’ın hayatından kesitler sunuldu. Erbakan’ın siyasi tarihe geçen konuşmaları izlenirken zaman zaman duygulu anlar yaşandı.
Açılış konuşmasını yapan Erbakan Vakfı İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi, büyük organizasyona ev sahipliği yapmaktan, mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Protokol konuşmalarından sonra Erbakan’ı anlatan şiirler okundu ve sinevizyon gösterimleri yapıldı.
Daha sonra kürsüye Fatih Erbakan geldi. Genel Başkan Erbakan’ın konuşmasının satır başları ise şöyle; “Erbakan Hoca’mızı anlamak, kurtuluşun batıya yönelmekte değil, Türkiye’nin öncülüğünde İslam Birliği’nin kurulmasında olmasını bilmektir. Daha 1990’larda bugün uygulanan Büyük Ortadoğu Projesi’ni bizlere anlattı. Aradan 15 sene geçtikten sonra dediklerinin hepsi gerçek oldu. Yıllar önce ‘Terör örgütlerine asıl desteği Amerikan yönetimi ve İsrail vermektedir’ dedi, yerden göğe kadar haklı çıktı. 15 Temmuz gecesi bu ülkede kalkışmaya yeltenen grubu daha 30 yıl önceden deşifre etti. “Bunlar Siyonizm’e asker yetiştiriyorlar” dedi, hepsi çıktı. Erbakan Hoca’mız, D 8’i kurdu, biz de D 60’ı kuracağız. Ayasofya’da İslam Birliği’nin kurulduğunu ilan edeceğiz.
Kudüs’te Cuma namazı kılmak için İsrail’den izin almak zorunda kalmayacağız. Bizim yöneticilerimiz hava alanlarında alıkonulmayacak. Erbakan Vakfı’nın öncülüğünde kurulacak Yeni Dünya’da Merker, Trump bizim kapımızda bekleyecek. Biz batıyı 2. Yalta’ya oturtacağız.
6. yılında Erbakan Hoca’mızı anmanın yanında aynı zamanda anlama programını icra ediyoruz. Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi yıllar boyunca gözleri olduğu halde görmeyenler, kulakları olduğu halde duymayanlar, kalpleri kararmış olanlar Erbakan hocamıza ve Milli Görüş’çülere en ağır iftiralar attılar. En büyük haksızlıkları yaptılar. Görülmemiş engeller çıkarttılar. “Bunlar PKK’dan bile tehlikelidir” dediler. “Vücuttan atılması gereken ur” dediler. “Bunlara oy vermesi için insanın aklını peynir ekmekle yemiş olması gerekir” dediler. Bunlar da yetmedi, Milli Görüş hareketini böldüler, parçaladılar. Tam 4 tane Milli Görüş partisini kapattılar. Bu da yetmedi, merhum Milli Görüş liderine yasaklar getirdiler. Milli Görüş hareketi Erbakan Hoca’mızdan sonra hedeflerine Erbakan Vakfı ile ulaşacaktır.
Madem damarımızda Milli Görüş kanı var, bize yakışmaz geri düşmek bu davadan. Milli Görüş hareketini Necmettin Erbakan Hoca’mız sonrasında zafere ulaştıracak tek kurum Erbakan Vakfı’dır.
Bu gün Erbakan Vakfı mensupları olan, bizler için yeni yollar yapma, yeni hedeflere ulaşma vaktidir. Bu gün 45 yıldır bu topraklarda umudun sembolü haline gelmiş Milli Görüş bayrağını, yeniden dalgalandırma vaktidir.
Bu gün D-8’i D-60 yapma vaktidir. Bu gün Kıbrıs’a yeniden sahip çıkma vaktidir. Aldananlara, aldatanlara, bizim medeniyet değerlerimizin, batı medeniyetinden üstün olduğunu gösterme vaktidir.
Filistin’den toprak isteyen Yahudilere, “O topraklar bana değil millete aittir. Millete ait toprakların bedeli kandır” diyen Sultan Abdulhamid Han’ın dirayetini, herkesin karşısında korkudan tir tir titrediği bir dönemde “Bana ne Amerika’dan” diyen Erbakan Hoca’mızın cesaretini gösterme zamanıdır bugün.
Arakan’dan Doğu Türkistan’a, Gazze’den Keşmir’e, Suriye’den Libya’ya tüm mazlum Müslümanlara; dirilişin sesi olacak Milli Görüş’ün gür sedasını duyurma vaktidir bugün.
Salonları, meydanları doldurduğumuz, o muhteşem günlerin tekrar yaşanacağının habercisi olan bir gece yaşıyoruz. Siyonizm’in istihbarat büroları bu gece harıl harıl çalışıyorlar. Merkezlerine “Biz artık her şey bitti, Erbakan Hoca’nın peşinden giden kimse kalmadı, Milli Görüş anlayışı artık tükendi” derken, “Bu Milli Görüşçüler Türkiye’nin en büyük salonunu hınca hınç doldurdular, bizim planlarımızı deşifre ediyor, kendi planlarını konuşuyorlar” diye raporlar yazıyorlar.
O yüzden bu gece, bu program hepimize büyük sorumluluklar yüklüyor. Bu akşam bu salonda ortaya çıkan büyük heyecan dalgasını, tüm Türkiye’ye yaymak, milletimizin tamamının gönlüne taşımak, İslam coğrafyasına mutlu bir haber gibi ulaştırmak gerekir. Herkes bilmelidir ki; Yeniden Büyük Türkiye’nin mimarı olacak kadrolar bu salondadır, Anadolu’nun eli nasırlı insanlarının beklediği müjde bu solondadır, Yeni Bir Dünya’yı kuracak irade bu salondadır, Akdeniz’de hayatlarını kaybeden insanların, küçücük bedenlerin can simidi olacak anlayış bu salondadır, Milliyetçilik ve mezhepçilik mikrobuna karşı, İslam kardeşliği anlayışını hakim kılacak, bu anlayış etrafında İslam Birliği’ni kuracak maya bu salondadır. Merhum liderimiz Erbakan Hoca’mızın mirasını yaşatan, davasını sürdüren, yolundan yürüyen, mücadelesini ve cihadını aynı kararlılıkla devam ettiren, sözde değil özde, gerçek, samimi Milli Görüşçüler bu salondadır.
Meydanın boş kalmasını bekleyenler, Siyonist ideallerine ulaşma yolunda kimsenin engel olamayacağını düşünenler, İslam dünyasını birbirine düşürüp parçalayacağı hayalleri ile yaşayanlar, Milli Görüş bayrağının yere düşeceğini zannedenler, bu akşam hayal kırıklığına uğramışlardır. Şimdi hesaplarını tekrar yapacaklar. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, bütün planları boşa çıkacaktır. Herkes bilsin ki, yürüdüğümüz bu yol bizim için mecburi istikamettir. Mecburi istikamet olan bu yolda ölmek var, ama dönmek asla yoktur.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.