Erbakan, dünya lideridir

 

Karacabey Saadet Partisi Tanıtma Birimi Başkanı Adem Tunç, 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanan “Erbakan Haftası” ile 54. Refah-Yol Hükümetinin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ölümünün 2. yılı nedeniyle  basın açıklaması yaptı.

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın gerçek bir dava adamı olduğunu belirten Tunç, onun en önemli özelliğinin idealleri uğruna gözünü kırpmadan fedakarlıkta bulunabilmesinden kaynaklandığını söyledi.

Adem Tunç basın açıklamasında şunları söyledi: “Erbakan hocamız, siyaset sahnesine adımını ilk atan kimse olarak Konya’dan girdiği seçimlerde Adalet Partisi gibi yılların partisinin, Demirel gibi yılların siyasetçilerinin karşısına çıktı ve kendisine çılgın, hayal peşinde koşan genç bir mühendis gözüyle bakanları mahcup etti. Daha ilk girdiği seçimde 3 milletvekili çıkartmaya yetecek kadar oy aldı ve meclise girdi.

Merhum liderimizi gerçek bir dava adamı yapan şey, onun her zaman zora ve çileye talip olmasından ve davası, idealleri için gözünü kırpmadan fedakârlıkta bulunabilmesinden kaynaklanmaktadır.

Erbakan hocadan 1969’dan 27 Şubat sabahına kadar herkes mücahit diye bahsetti. Çünkü abdestli bir Müslüman’ın ağzından çıkan her şey duadır. Erbakan hoca şahadet insanıydı. Erbakan hocamızın başlattığı baharın çiçekleriyiz, mücahitleriyiz.

Erbakan hocamızın gösterdiği istikamet üzerine çalışıyor olmak çok güzel nimet. Biz Erbakan hocamızı konuşmakla geçiremeyiz günlerimizi. Biz, Erbakan hocamız gibi yaşayarak anlayabiliriz onu.”

Necmettin Erbakan’ı baştacı etmenin büyük bir nimet olduğunu dile getiren Tunç, “Erbakan hoca Almanya’dan geldikten sonra Gümüş Motor’u kurdu. Faizsiz sistemin ilk temellerini Gümüş Motor’la attı. Erbakan Hocayı hiçbir şart ve zeminde birilerinin dediği gibi baskıyla hareket etmedi.

Erbakan hoca, Türkiye’nin en dalgalı kaosların darbelerin yenilendiği dönemleri yaşadı ama hayatında dizgin ya da dingin bir dönem yaşamadı. Evinde konforlu bir hayat da sürmedi” diye konuştu.

Milli Görüşçüler olarak üzerlerine birçok görev düştüğünü vurgulayan Adem Tunç, “İlk hedefimiz İslam Birliği ve 2. Yalta konferansı olacak. Umut ediyoruz ki, bu yeni kurulacak dünyada savaş değil, işbirliği ve anlaşma hakim olacaktır. Hiçbir ülke ayrıcalıklı olmayacak.

İnsanlıktan nasibini almamış Siyonist ülkeler her yıl bir Müslüman ülkeye saldırıyor. Bu zihniyeti yok edeceğiz. Bu zulmü yapan Siyonist zihniyetteki insanları da kurtaracağız.Çünkü bizler yeryüzündeki tüm insanlığın saadeti için çalışıyoruz.Eğer bir sorun varsa bunun çözümü savaşla değil, konuşmayla, anlaşmayla olacaktır. Batılı ülkelerin Müslümanlar aleyhinde propaganda yapmalarına milli görüş olarak izin vermeyeceğiz” şeklinde sözlerini bitirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.