‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ için imzalar atıldı

Karacabey Kaymakamlığı’nda ilçeye yapılacak olan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin protokolü imzalandı.
Önceki gün Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen imza törenine Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan ile Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin katıldı.
Karacabey Kaymakamlığı, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile imzalanan ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ protokolü, engellilere sosyal ve kültürel hayatlarında daha aktif olma imkânı sağlayacak.
Kaymakamlık makamında yapılan imza töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Dingin, ilçede yaşamını sürdüren engelli vatandaşlar için bu projenin çok büyük bir yenilik olduğunu belirtirken, proje dahilinde Engelsiz Yaşam Merkezi içerisinde sosyal yaşam alanları, kantinler, sosyal ve kültürel programlar ile atölyelerin yer alacağını ifade etti. Dingin ayrıca Karacabey Belediyesi’nin ilçede eğitime verdiği önemin altını çizerek “12 okulda hizmetli desteğini Karacabey Belediyesi sağlıyor. Bunun yanında ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında geçen yıl 8 bu yıl ise 3 okulda boya-badana işlemini yine belediyemiz sağlamakta. Ayrıca 3 farklı okulda ise tadilat ve bakım işlemleri sürüyor. İnşallah okullar açılana kadar bu işlemleri de sonlandıracağız. Ben huzurlarınızda kendilerine teşekkürlerimi belirtmek istiyorum” dedi.
Başkan Ali Özkan’da yaptığı açıklamada sağlam bir gelecek için çocuklara yatırım yapılmalı vurgusuna değinirken “Engelliler bizim hassas tutum sergilediğimiz bir noktada. Onlarla diyaloglarımıza özen gösteriyoruz ve taleplerini hızlıca değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu projeyi gerçekleştiren taraflardan olduğumuz için mutluyuz, elimizden gelenin en iyisini yaparak ilçemizde engelleri kaldıracağız. Buna bizler yürekten inanıyoruz” dedi.
Yapılan anlaşmaya göre Drama Mahallesi Runguçpaşa Caddesi üzerinde eski Özel İdare Binası ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ olarak düzenlenecek ve içerisinde sosyal ve kültürel alanda faaliyet gösterebilecekleri ortamlar oluşturulacak. Atölye çalışmaları sonrası ortaya çıkan eserlerin sergilenebileceği ve aynı zamanda satışa çıkarılacağı bir teşhir odası da yine bu merkezde yer alacak.
İmza töreninde imzalanan bir diğer protokolde Karacabey Belediyesi Yetenek Geliştirme Kursları(KARYEK) ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçede gerçekleştirilecek ücretsiz kurs programı belirlendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.