Engelsiz cami, engelsiz ibadet!

Karacabey Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Şubesi ve Din Görevlileri Derneği tarafından, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle düzenlenen programda engelli vatandaşların da engelsiz bir şekilde ibadet yapmalarının sağlanması gerektiğine vurgu yapıldı.

            Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki programa daire amirleri, siyasiler, Belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

            Soğanpazarı İmamı Yüksel Singin’in sunumunu yaptığı program, İmaret Cami İmam Hatibi Mustafa Çolak’ın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı.

            Daha sonra Karacabey Din Görevlileri Derneği Başkanı Yaşar Nurcan, haftanın önemini belirten bir konuşma yaptı.

            “Peygamberimizden aldığımız sorumluluk bilinciyle hizmet vermeye çalışıyoruz” diyen Dernek Başkanı Yaşar Nurcan, her insan gibi engelli vatandaşların da engelsiz bir şekilde ibadet etme hakkı olduğuna dikkat çekti.

            Bu konuya herkesin duyarlı olmasını isteyen Nurcan, “Allah suretlere bakmaz. Allah katında herkes eşittir. Bu nedenle camilerimiz, engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla gidebileceği yerler olmalıdır” dedi.

            Nurcan’ın ardından program, Karacabey Müftüsü Hikmet Yazıcı’nın konferansıyla devam etti. Peygamberin aziz hatırası için bir arada olduklarını belirten Yazıcı, Allah’a ibadet edilen mabetlerle ilgili akıcı bir konuşma yaptı.

            Camilerin, aynı amaç ve ideallere sahip insanların toplandığı yer olduğuna dikkat çeken Müftü Yazıcı, “Camiler hakka, hidayete, huzura ve mutluluğa yönelten birleşme noktalarıdır. Camilerimiz, mabedimizdir. İbadet edilen her yer mabettir. Allah için yapılan her şey de ibadettir. Kabe’miz ise, tüm mabetlerin bileşkesidir.

            Peygamberimiz savaş dönemlerinde ibadet edilen mabetlerin yıkılmaması konusunda özellikle uyarılarda bulunurdu. Çünkü mabetler Allah’ındır” diye konuştu.

            Konuşması dikkatle dinlenen Müftü Hikmet Yazıcı, engelli vatandaşların da camilere rahatça gelip ibadetlerini yapması için kolaylık sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.   

             

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.