“Engelsiz bir yaşam için çalışıyoruz”

Karacabey Belediye Başkanlığı, engelli vatandaşlara sosyal olanaklar sağlamaya devam ediyor. Engelli vatandaşlara, kapalı yüzme havuzunda kurslar ücretsiz verilirken, Yeniköy'de bulunan Belediye lojmanlarında ise refakatçisi ile birlikte tatil imkânı sağlanıyor.

Kapalı Yüzme Havuzu'nda görevli Spor Antrenörü Esra Taştekin Palabıyık gözetiminde yüzme kurslarına katılacak engelliler, evlerinden Belediye tarafından özel araçla alınacak ve spor sonrası yine evlerine bırakılacak. 

Belediye Başkanı Ergün Koç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Engelsiz bir yaşam için elimizden geleni hayata geçiriyoruz. Cadde ve sokaklarda engelliler için iniş-çıkış rampalarına özen gösteriyoruz. Yine engeliler için özel park alanları belirliyoruz. Gelen talepler doğrultusunda tekerlekli sandalye ile yaşamını devam ettirmek zorunda kalan vatandaşların evlerinde Destek Hizmetler Müdürlüğü ekiplerince tırmanma rampaları hazırlanıp monte ediliyor. Ayrıca bir parka, engelliler için özel salıncak hazırlanıp pilot uygulamaya başlanılacak. Bu salıncağı uygun bir parkta hayata geçireceğiz ve kimseden yardım almadan engelli aracı ile salıncağı kullanabilmelerini sağlamış olacağız” ifadelerine yer verdi.

Karacabey Belediye Başkanlığı ekipleri geçtiğimiz günlerde Okçular Köyü'nden bir engelli vatandaşın talebi üzerine evinin önünden ana yola çıkan mesafeyi asfaltlamıştı. Söz konusu engelli vatandaşın daha önce bir aracını, bozuk olan yolda düşerek parçalaması üzerine konuya duyarlılık gösteren Belediye ekipleri, talebin hemen ertesi günü harekete geçerek asfaltlama işlemini tamamladı.

Ayrıca, geçtiğimiz yıllarda da Yeniköy'de belli süreliğine lojman tahsisi ve ücretsiz havuzdan faydalanma imkanı engellilere sunuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.