“Engelsiz bir Karacabey hedefliyoruz”

Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen ve tüm ülkeler tarafından da benimsenerek, 1992 yılından bu yana anlamlı etkinliklere sahne olan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Karacabey, birçok anlamlı etkinliğe ev sahipliği yaptı.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Karacabey’de düzenlenen birbirinden anlamlı etkinlikler, Tüm Engelliler Kültür Sanat Dayanışma ve Spor Derneği Başkanı Kadir Altıneler’in Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlarken, törende Belediye Başkanı Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam, İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, öğretmenler, ilçe halkı ve engelli bireyler hazır bulundu.
Karacabey’de düzenlenen anlamlı etkinliklere, 3 Aralık akşamı Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde devam edilirken, tüm ilçe halkının engelli kardeşlerinin yanında olmak adına adeta akın ettikleri gecede, engellilerin düzenlediği çeşitli gösteriler de izleyiciler tarafından yoğun alkışlarla ödüllendirildi.
Karacabeyli hayırseverlerden engellilere anlamlı bağış
Karacabey’in toplumsal yardımlaşma konusunda önde gelen kurumlarından Dayı Karacabey Yardımlaşma ve Derneği Başkanı Abdullah Yalazı, Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, Belediye Meclis Üyesi İsmail Ülker ve eşi Yücel Ülker’in ünlü masal kahramanlarını canlandırdığı karakter ve kostümlerle engelli bireylerin sahnelediği oyunlarda yer alması, katılımcılar tarafından büyük takdirini kazanırken, geceden elde edilen gelir ve bağışların da yine engelli bireylerin faydalanacağı şekilde değerlendirileceği bilgisi verildi.
Herkes birer engelli adayı
Karacabey ilçe protokolü ile birlikte yoğun bir vatandaş katılımın da gözlendiği anlamlı etkinlikte konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, tüm sağlıklı insanların da her an için bir engelli adayı konumunda olduklarına dikkat çekti.
Fiziksel ortamları en iyi hale getirmek için çaba gösteriyoruz
Kent genelinde, engelli bireylerin gündelik hayatın birer parçası olması adına fiziksel ortamları en iyi hale getirme çabalarına ağırlık verdiklerinin altını çizen Başkan Ali Özkan; “Bu akşamki engelli kardeşlerimizin sergilediği bu güzel gösteriler şunu ispatlıyor ki engelli vatandaşlarımız, kendilerine yeterli imkânlar sunulduğunda ve sorunları çözüldüğünde, neler yapabileceklerini bizlere gösterdi. Engelli vatandaşlarımız için de arzulanan ‘çağdaş kent’ ortamını mutlaka yaratmayı hedefliyoruz. ‘Engelliler için Engelsiz bir Karacabey’ hedefi doğrultusunda, çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.