“Beslenme Dostu” okullar ödüllendirildi

Okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesinin ve obezitenin önlenmesinin hedeflendiği “Beslenme Dostu Okul Projesi” kapsamında Karacabey’de Cahide Kırlağaç Anaokulu ve Ulviye Matlı Fen Lisesi “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” almaya hak kazandı.
Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “29.09.2010 tarihli ve 27714 sayılı Resmi Gazete’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okullar Programı” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ve okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması hedeflenmektedir. Avrupa bölgesindeki 17 ülkenin dâhil olduğu Dünya Sağlık Örgütü’nün “Nutrition Friendly Schools Initiatives (NFSI)-Beslenme Dostu Okullar Girişimi” T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile T.C. Sağlık Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalanan protokol ile ülkemizde başlatılmıştır.
Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği içerisinde yürüttüğü “Beslenme Dostu Okul Projesi” kapsamında; Halk Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan denetim sonucunda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına uygun bulunduğundan, Karacabey’de Cahide Kırlağaç Anaokulu ve Ulviye Matlı Fen Lisesi “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” almaya hak kazanmıştır.
Okullarımız Beslenme Dostu Okullar Programı’na “Beyaz Bayrak” sertifikası sahibi oldukları için başvuruda bulunmuşlardır. Cahide Kırlağaç Anaokulu ve Ulviye Matlı Fen Lisesi, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında oluşturulacak ve uygulanacak sağlıklı yaşam biçimlerini destekleyici, yeterli ve dengeli beslenmeyi ve hareketli yaşamı teşvik edici okula özgü bir Beslenme Dostu Okul Planı hazırlayıp, Okuldaki Çalışanlarla Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi kurmuşlardır. Hazırlanan planlar uygulanarak, denetimlerden geçip bu sertifikayı almaya hak kazanmışlardır” denildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin “Bu belgeyi almaya hak kazanan her iki okulumuzu da tebrik ediyorum. İlçemizdeki diğer okullarımızın da bu standartları yakalayarak bu belgeyi hak edeceklerine inanıyorum. Çalışmalarınızda başarılar diler, tebrik ederim.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.