Engellilere gereken önem verilmiyor!

Karacabey Saadet Partisi Başkanı Gürsoy Yıldız, “Engelliler Haftası” nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye’de engelli vatandaşlara gereken önemin verilmediğini belirtti.

Yıldız, “Türkiye’de nüfusun yüzde 12.29’u engelli olmasına karşın, engelli vatandaşların sorunlarının çözümü adına herhangi bir adım atılmadı” dedi.

Engellilerin yaşamını kolaylaştırmak adına iyi olanakların sağlanması gerektiğine dikkat çeken Yıldız, “Saadet Partisi engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözme konusunda hassasiyet ve samimiyetini ispat etmiş bir partidir. Parti bünyesindeki Engelliler Koordinasyon Merkezi Türkiye genelinde yaygınlaştırılacaktır. Yine engellilere yönelik en kapsamlı düzenlemeler Milli Görüş iktidarları döneminde gerçekleştirilmiştir. Örneğin Başbakanlığa bağlı Engelliler idaresi Başkanlığı ilk kez 54.Hükümet döneminde kurulmuş aynı dönemde engelli vatandaşların kamuda ve özel sektörde istihdamı yüzde 2 ‘den yüzde 3’e çıkarılmıştır.

Saadet Partisi olarak engelli vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için gösterdiğimiz çaba bundan önce olduğu gibi bundan sonrada artarak devam edecektir. Engelli vatandaşlarımızın eğitim, istihdam, ekonomik ve sosyal problemlerini çözme hususunda Milli Görüş iktidarlarının geçmişte yaptıkları birer teminattır. Bundan Sonrada 8.5 milyon engellinin refahı, mutluluğu ve saadeti için, ülke kaynaklarını kullanarak olağanüstü gayret sarf etmeyi borç biliyoruz” diye konuştu.

Yasada engellilerin önünde engel olan aksaklıkları kaldırmanın başlıca hedefleri olduğunu ifade eden Yıldız, “Eğitimde engellileri mesleki eğitime yönlendirmek, istihdam alanları açmak, kamudaki mevcut engeli kontenjanlarını mutlaka doldurmak, her engelliye aş ve iş prensibini ilke edinmek Milli Görüş’ün temel hedefidir. 8.5 milyon engellinin mutluluğu Saadet iktidarındadır. Hepimiz unutmamalıyız ki engelli adayıyız. Türkiye’nin özel vatandaşları olan engelli ve yakınlarının “Engelliler Haftasını” kutlar, geleceğin bugünden daha iyi ve engelsiz olmasını temenni ederim” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.