Engellilerden Ceylan’a kınama!

Karacabey Tüm Engelliler Kültür, Sanat, Dayanışma ve Spor Derneği Başkanı Kadir Altıneler, DSP Belediye Başkan Adayı Yüksel Ceylan’ın üzerine yürüdüğünü iddia etti.

Derneği ziyaret eden Ceylan’ın verdiği sözün hatırlatılması üzerine aniden sinirlendiğini ve masa üzerinde bulunan evrakları yüzüne fırlattığını ileri süren Altıneler, saldırıyı şiddetle kınadıkları söyledi.

Dernek Başkanı Kadir Altıneler, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz hafta yaptığımız açıklamada, yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı için aday olan ve bu medeni cesareti gösteren tüm adayları kutladık. Hepsinin yolunun açık olmasını diledik. Ayrıca kendilerinden seçim yatırımlarında engellileri de unutmamalarını, projelerinde bizim de sokaklarında rahat gezebileceğimiz bir Karacabey istedik.

Partilerin Belediye Başkan Adayları esnaf ve sivil toplum örgütü ziyaretleri kapsamında bizleri de unutmuyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Önceki gün Demokratik Sol Parti’nin Belediye Başkan Adayı Sayın Yüksel Ceylan derneğimize bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bu ziyaretteki sohbetimiz sırasında kendisine, Karacabeyliler Derneği Başkanlığı yaptığı dönemde Kabaağaçlar’da gerçekleştirdikleri Hıdrellez Şenlikleri’nde elde edilen gelirle 5 engelli üniversite öğrencisine akülü araç alma sözü verdiklerini ve bu duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ederek, akıbetini öğrenmek istedik. Ceylan ise, birden ne olduğunu anlamadığım bir agresiflikle bana hakaretler yağdırmaya başladı. Kendisine hesap sorduğumu iddia ederek, buna hakkımın olmadığını söyledi. Üzerime yürüyerek, ağza alınmayacak kelimeler sarf ettiği gibi, bir yıl önce kurduğumuz ve bu güne kadar birçok sosyal aktivite gerçekleştirmiş olmamıza ve yine birçok engelli aileye yardım yapmış olmamıza karşın bizi sahtekârcılıkla suçladı. Bunlar yetmiyormuş gibi masanın üzerinde bulunan evrakları alıp suratıma fırlattı.

Köylerle birlikte nüfusu 80 bin olan Karacabey’i yönetmek için Belediye Başkanlığı’na soyunan bu kişiyi şiddetle kınıyoruz. Derneğimizi siyasete alet etmemek için tüm partilere eşit mesafede durup, hepsine kapımızı sonuna kadar açtık.

Şeffaf belediyecilik yapacağını iddia eden ve bizler gibi dernekçilikten gelen bir adayın, kendisine sorulan tüm sorulara yanıt vermesi gerekirken, üzerimize yürümesi akıl alacak bir davranış değildir.

Engelliler olarak kendimizi Yüksel Ceylan’a siyasi malzeme yapmadığımız için bu kadar sinirlendiğini sanıyorum.

Yaptığımız etkinliklerde bile sembolik rakamlarla bilet satarak derneğe gelir sağlamaya çalışıyoruz. Kendi engelimizi kullanmayıp, acıtasyon yapmazken, bizi kimsenin kullanmasına izin vermeyiz, vermeyeceğiz.

Barış güvercinini amblem olarak kullanan bir partinin Belediye Başkan Adayının bu kadar düşmanca, bu kadar kabadayı tavırla engellilere saldırmasını, üzerlerine yürümesini ve masadaki evrakları alıp yüzümüze fırlatmasını çok değerli ilçe halkımızın takdirine bırakıyorum.

Ayrıca bu çirkin saldırıyı tüm engellilere karşı yapılan bir hakaret olarak gördüğümüz için, hakkımızı hukuk önünde arayacağımızın bilinmesini isterim”

“Siyasi komplo yapılıyor”

DSP Belediye Başkan Adayı Yüksel Ceylan ise iddialara şu cevabı verdi:

“Tüm Engelliler Kültür, Sanat, Dayanışma ve Spor Derneği’ni ziyaret ettiğimizde, Dernek Başkanı Kadir Altıneler, Yenikarağaç Köyü’nde brucella hastalığına yakalanan Orhan Meşe’ye yaptığımız engelli aracı desteğinin yalan olduğunu söyledi. Basında yer alan resimlerin montaj olduğunu iddia etti. Ben de kendisinin yanında Orhan Meşe’yi aradım. Yardımımızın doğru olduğunu ispatladım. Elimde bulunun DSP afişini de masasına bırakıp çıktım. Bu bir siyasi komplodur. Engelli vatandaşlarımız bizler için ne kadar önemli olduğunu halkımız biliyor. Engelli vatandaşlarımıza desteğimiz dün olduğu gibi, bundan sonra da sürecektir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.