Başkan Koç’tan kamuoyuna gerekli açıklama

İçme suyu raporlarını kamuoyuyla paylaşan Başkan Koç, iddiaların ispatlanmasını istedi!

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, içme suyu raporlarını kamuoyuyla paylaştı.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ayda 3, 4 kez ölçüm yapıldığını ve bu zamana kadar negatif bir sonuç çıkmadığına vurgu yapan Başkan Koç, içme suyuna leke sürülmeye çalışıldığını söyledi.

Belgelerle konuşan Koç, raporların Aralık ve Ocak ayı içerisinde hazırlandığına dikkat çekerek, içme suyunun seçim propagandalarına alet edildiğini belirtti. Koç, iddiaların aksine, ilçe halkının içilebilir nitelikte su tükettiğini kaydetti.

Kişisel sosyal paylaşım sitesinde son aylara ait içme suyu raporlarını yayınlayan Başkan Koç, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“2014 Mart seçimlerinde Belediye Başkanlığı’na adaylığını açıklayan bir zaatı muhteremi bugünlere kadar ilçemiz nasıl ve neden keşfedememiş doğrusu meraklanmaktayım. Adama sorarlar. Sen bugüne kadar kardeşim ne iş yaptın? Geçmişte nelerle uğraştın? Ne aldın? Ne verdin? Görüyorum ki, Ankara’daki büyüklerinden şov yapmayı, yalan söylemeyi öğrenmiş bir kişi, edebiyat parçalamaktadır. Siz ve sizin gibi düşünenlerin partisi acaba son 11 yıl içerisinde Karacabey’imize bir çivi çakabildiniz mi? Sadece ve sadece nutuk atmaktan başka ne yapabildiniz? Hani ova köylerinin yolunun yapımı? Hani Karacabey-Yeniköy yolunun yapımı? Hani Gölecik barajının hayata geçirilmesi? Doğru ama ters konuşmuşsunuz. Siz vizyon değil, olsa olsa illüzyon yapıyorsunuz. Sizin vizyonunuz ne ki, Karacabey’imize vizyon getireceksiniz. Bugüne kadar ne iş yaptınız ki? Gerekirse atacağınız bu nutuklar için boş ayakkabı kutuları verebiliriz. Hatta ellerinizin kirlenmemesi için size para sayma makinesi de verebiliriz. Tabi ki ilçemizi süper kent yapacağınızdan ötürü herkes memnun olur. Ancak, bugüne kadar neyi nasıl yapacağınızı hiç düşündünüz mü? Siz belediyecilikle ilgili kanunları hiç karıştırdınız mı? Belediyelerin imkanları nedir? Hiç uğraştınız mı? Bunları söylerken biraz ayaklarınız yere basmalıdır. Uçuk kaçık demeçlerle değil, gerçekle uğraşınız. Biz her zaman insana değer verdik, vermeye de devam edeceğiz. İçme suyumuzun mikroplu olduğunu, içilemez olduğunu ifade etmektesiniz. Bunu ispat edemezseniz namertsiniz? İstiyorsanız bir ayakkabı kutusu içinde size düzenli bir şekilde suyumuzun raporlarının birer örneğini gönderebiliriz. Bugüne kadar kısa sürelerle suya ilişkin raporların bir örneğini dosyalarımızda muhafaza etmekte olduğumuz gibi, tüm bu raporların fotokopilerini bir ayakkabı kutusu içinde size gönderebiliriz. Bunlar pek çok olduğu için saymakta zorlanacağınızdan size evrak sayım makinesi de gönderebiliriz.

Bizim hayatımız her zaman, ama her zaman belge ile olmuştur ve kayıt altındadır. Bizim hayatımızı bilmekte ve anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Öğrenmemek ayıp değildir. Gidiniz ilgili yerlere, Ankara’ya, Karacabey halkına sorunuz. İnşallah 30 Mart’taki sınavda çıkacağınız tartı ile kilonuz belli olacak. Ondan sonra acaba ne iş yapacaksınız? Onu merak ediyorum? Son sözüm; Yenile, yenile pehlivan güreşe doymazmış.”

su rapor1 su rapor2 su rapor3 su rapor4

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.