Engelliler Haftası’nda coşku ve hüzün bir arada

Karacabey Tüm Engelliler Kültür Sanat Dayanışma ve Spor Derneği'nin 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle gerçekleştirdiği özel gecede “Yılın Annesi” seçilen 13 yaşındaki Sahranur Kılıç, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.
Sahranur Kılıç'ın yılın annesi seçilme nedenini öğrenen konuklar, gözyaşlarını tutamadı ve Kılıç'ı ayakta alkışladı.
    Engelliler Haftası kapsamında ilk olarak 10 Mayıs 2013 Cuma günü Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Engelliler Derneği üyeleri, aynı gün Cuma namazı öncesi tarihi İmaret Camii'nde yaşamını yitiren tüm engelliler adına mevlid okuttu.
Dernek yöneticileri ertesi gün Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde sürprizlerle dolu bir geceye imza attı. Programda ilk olarak Anadolu Varisleri adlı folklör grubu Anadolu'nun dört bir yanından derledikleri oyunları katılımcılara sundu
Gecede isminin açıklanmasını istemeyen Karacabeyli bir yardımseverin aldığı iki adet akülü araç derneğe daha önce başvuran ihtiyaçlı kişilere teslim edildi. Akülü araç haricinde Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı ve Fıt Club Fitness Center'in aldığı birer manuel tekerlekli sandalye de gecede ihtiyaçlı vatandaşlara teslim edildi.
Programda, Uluabatlı Hasan İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Ozan Şahin ile İstiklal İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Volkan Önen'e dershane eğitim bursu hediye edildi.
Dernek Başkanı Kadir Altıneler gecede yaptığı konuşmada, adının açıklanmasını istemeyen bir yardımsever aracılığı ile ihtiyacı olan iki kişiye her ay tanesi 3 bin lira değerinde iki akülü araç hediye edileceğini, ihtiyaç sahiplilerinin derneğe müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.
13 yaşında yılın annesi!
Anneler Günü'ne de denk gelen Engelliler Haftası nedeniyle dernek yöneticileri Yılın Annesi'ni seçti.
Ancak anons edilen “Yılın Annesi”nin 13 yaşında bir kız çocuğu olduğunu gören katılımcılar önce şaşkınlıklarını gizleyemedi.
“Yılın Annesi” seçildiğini kendisi de sahnede anons edildiğinde öğrenen Sahranur Kılıç, şaşkın bakışlar arasında sahneye çıktığında, annesi öldükten sonra babası kendilerini terk etmiş olması nedeniyle 8 yaşından beri yatağa mahkum olan ağabeyi Batuhan Kılıç'a baktığı, sokağa çıkıp çocukluğunu yaşaması gerektiği bir yaşta evin annesi olarak bulaşık ve çamaşır yıkadığı, gerektiğinde ağabeyinin tüm ihtiyaçlarını karşıladığının konuklarla paylaşılması üzerine davetliler göz yaşlarını tutamadı.
6 yıldan beri ağabeyine bakan ve derslerindeki başarılarını da teşekkür ve takdirlerle taçlandıran 13 yaşındaki Sahranur Kılıç'ın özverisi dakikalarca ayakta alkışlandı.
“Yılın Annesi” yardımseverler tarafından alınan buzdolabı, fırın, bisiklet ve çeşitli ev eşyaları ile ödüllendirildi. Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan da “Yılın Annesi”ni çeyrek altınla onurlandırarak, geceye katılımın yetersiz olmasını eleştirdi.
Programında devamında ise Yetenek Sizsiniz yarışmasında finale kadar yükselen Sihirbaz Apturi ile İstanbul sahneleri sanatçılarından Ferdi Gürses de destek vermek amacıyla ücretsiz müzik ziyafeti sundu. Güzel bir organizasyona imza atan Engelliler Derneği, geceye katılanlara unutulmaz dakikalar yaşattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.